Στολή οι μαθητές, dress code οι εκπαιδευτικοί

Στην Κύπρο μας

Εξορθολογισμό και στο… ντύσιμο των εκπαιδευτικών φαίνεται να προωθεί το υπουργείο Παιδείας, αφού όπως πληροφορούμαστε, στο πλαίσιο του διαλόγου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου, έπεσε στο τραπέζι και το ζήτημα της ενδυμασίας των διδασκόντων και ειδικότερα τα κοντά παντελόνια στους άντρες ως ένα ζήτημα που χρήζει απαγορευτικής ρύθμισης για λόγους ευπρέπειας και καλαισθησίας.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, λύσαμε τα σοβαρά προβλήματα της Παιδείας κι αυτό που απομένει είναι η ανανέωση της γκαρνταρόμπας των εκπαιδευτικών.

Αναπόφευκτα, πάντως, αυτή η στροφή προς τον συντηρητισμό στην εκπαίδευση προκαλεί συνειρμούς που παραπέμπουν στον δικτάτορα Πάγκαλο, ο οποίος με διάταγμα είχε απαγορεύσει στις γυναίκες να φορούν φούστα άνω των 30 εκατοστών από το έδαφος. Πάλι καλά να λέμε που στην Κύπρο δεν έχουμε πταισματοδικείο.

Π.Χ. στην εφημερίδα Φιλελεύθερος philenews.com

Διαβάστε επίσης...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και συνταγματική αλλαγή

TweetΤου Αθανάσιου Κατσίμπελη* «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές»…  Τη φράση αυτή …

Η ΔΟΕ καταγγέλει προκλητικές κυβερνητικές παρανομίες στη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων Στερεάς Ελλάδας

TweetΓια τη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων Στερεάς Ελλάδας Το Δ.Σ . της Δ.Ο.Ε , …

Εκχώρησαν ακόμα και σχολεία στο υπερταμείο

Tweet ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                          Μαυρομιχάλη 14                                                (3ο ΓΕΛ-1ος όροφος) Τηλ. : 2104124810                                         Φαξ  : 2103000423 e–mail : elmepeir@yahoo.gr               …

Αφήστε μια απάντηση