Με το σταγονόμετρο οι προσλήψεις αναπληρωτών  στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Παληγιάννης Βασίλειος

Αιρετός ΚΥΣΠΕ

Τηλ.6974750409

paligiannis@hotmail.gr                                                             Αθήνα, 20/9/2018

Με το σταγονόμετρο οι προσλήψεις αναπληρωτών 

στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Μετά την Α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ο αριθμός έφτασε τις 12.392, οι προσλήψεις στην Π.Ε. θα γίνονται με το σταγονόμετρο αν και με βάση τα στοιχεία της Δ.Ο.Ε. υπάρχουν αρκετά κενά.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η πρόσληψη μικρού αριθμού αναπληρωτών, κυρίως για την κάλυψη κενών από τη μη ανάληψη υπηρεσίας ή παραίτησης αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή (υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή να γίνουν σήμερα). Οι μη αναλήψεις και οι παραιτήσεις είναι περίπου 135 στη Γενική και 18 στην Ειδική. 

Στις παραπάνω θα προστεθούν κι ελάχιστες προσλήψεις για κάλυψη κενών κυρίως ολιγοθέσιων σχολείων.

Οι πιστώσεις που θα διατεθούν στην Π.Ε., σ’ αυτή τη φάση, εκτιμώ πως θα είναι λιγότερες από διακόσιες. Οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Παράλληλη  Στήριξη που εντοπίζεται και ο μεγαλύτερος αριθμός κενών, θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοεμβρίου. Για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, είναι υποχρέωσή της πολιτείας η άμεση κάλυψη όλων των κενών. 

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης

Διαβάστε επίσης...

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και συνταγματική αλλαγή

TweetΤου Αθανάσιου Κατσίμπελη* «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές»…  Τη φράση αυτή …

Η ΔΟΕ καταγγέλει προκλητικές κυβερνητικές παρανομίες στη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων Στερεάς Ελλάδας

TweetΓια τη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Προσφύγων Στερεάς Ελλάδας Το Δ.Σ . της Δ.Ο.Ε , …

Εκχώρησαν ακόμα και σχολεία στο υπερταμείο

Tweet ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                          Μαυρομιχάλη 14                                                (3ο ΓΕΛ-1ος όροφος) Τηλ. : 2104124810                                         Φαξ  : 2103000423 e–mail : elmepeir@yahoo.gr               …

Αφήστε μια απάντηση