Mεγαλειώδης η πορεία των δασκάλων της Κύπρου – Έτσι γίνονται οι αγώνες

Μεγάλη πορεία στη Λευκωσία για τις αποφάσεις που αφορούν τον «εξορθολογισμό» – Πάνω από 12.000 εκπαιδευτικοί έξω από το προεδρικό μέγαρο

Με σύνθημα «Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου» χιλιάδες Κύπριοι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων πραγματοποίησαν το απόγευμα πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Υπολογίζεται ότι στη πορεία πήραν μέρος πάνω από 12.000 άτομα, αριθμός που θεωρείται ρεκόρ για κινητοποίηση επαγγελματικής ομάδας στην Κύπρο. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και σε προσωπική κόντρα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, λόγω των αποφάσεων για «εξορθολογισμό» στην παιδεία με αύξησης των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών.

Στη διαμάχη παρενέβη η Βουλή με την πλειοψηφία των κομμάτων να ζητάει απόσυρση των μέτρων της κυβέρνησης και αναστολής των μέτρων που έχουν αποφασίσει οι εκπαιδευτικοί. Η κυβέρνηση διεμήνυσε πως τα μέτρα της δεν αποσύρονται, ενώ οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την πρόθεση να μπουν σε διάλογο και να ξεκινήσει κανονικά η σχολική χρονιά.

Δείτε φωτογραφίες από τη μεγάλη πορεία:

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *