ΔΑΚΕ ΠΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ: ΕΥΧΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΔΑΚΕ ΠΕ Γ Αθήνας απευθύνει συγχαρητήρια και θερμές ευχές στη νέα Κεντρική Επιτροπή και στο νέο Πρόεδρο, που εξελέγησαν από το 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο της παράταξης.

Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί οι εκκλήσεις τόσο οι δικές μας όσο και όλων των Δακιτών για αυτοσυγκράτηση, σύνεση και ψυχραιμία, εισακούσθηκαν και «έπιασαν τόπο».

Η Παράταξη τίμησε και εξέλεξε το νέο Πρόεδρο και τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, εκλέγοντάς τους στα ύπατα αξιώματά της.

Συγχρόνως, περιμένει και έχει την απαίτηση να «σηκώσουν τα μανίκια», να αφήσουν κατά μέρος εσωστρέφειες, δικαιολογίες και πιθανές «ρεβανσιστικές τάσεις» με «διαχωριστικές γραμμές» και να ασχοληθούν σοβαρά όλοι με τον επόμενο στόχο που είναι η πρωτιά της Παράταξης στις επόμενες εκλογές της ΔΟΕ.

Νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν τα μέλη μας που ήταν υποψήφιοι στην Κεντρική Επιτροπή, τον Καραμήτο τον Δημήτρη, τον Λολίτσα τον Κώστα και τον Ξέρα τον Δημήτρη. Το ίδιο νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε την απερχόμενη Κεντρική Επιτροπή για τη στήριξη που παρείχε στα μέλη μας, όταν αυτά «κατακρεουργήθηκαν» στη βαθμολογία κατά τις τελευταίες κρίσεις Διευθυντών Σχολείων.

Πάρα πολλοί μας ζητήσατε να σας στείλουμε τις προτάσεις μας επί του καταστατικού, έτσι όπως τις καταθέσαμε και τις αναλύσαμε στο συνέδριο και για το λόγο αυτό σάς τις αποστέλλουμε, όπως έχουν κατατεθεί στο Προεδρείο του Συνεδρίου.

Βεβαίως κατατέθηκαν και άλλες προτάσεις, όλες αξιόλογες, και από άλλους εκλεκτούς συνέδρους. Όλοι όσοι καταθέσαμε προτάσεις αποσκοπούσαμε στο να αναπτυχθεί προβληματισμός, ώστε να κατατεθούν σκέψεις και απόψεις και να ακολουθήσει ένας γόνιμος διάλογος.

Εμείς, όπως θα διαπιστώσετε, ασχολούμαστε με τρεις προτάσεις που πιστεύουμε ότι θα ικανοποιήσουν το μεγάλο σύνολο των Δακιτών και θα ενισχύσουν την Παράταξη, χωρίς βεβαίως να έχουμε απαίτηση οι προτάσεις μας να γίνουν δεκτές έτσι όπως τις διατυπώνουμε, δεδομένου ότι είναι προτάσεις και δεν διεκδικούμε το «αλάθητο».

–         Η πρώτη αφορά τις θητείες, που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να ισχύσουν, ανεξάρτητα του αριθμού και του τρόπου των θητειών, γιατί αυτό είναι θέμα που θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί από το καταστατικό συνέδριο.

 

Την άποψη, «τους βγάζει ο κόσμος», δεν τη αποδεχόμαστε, γιατί όταν υπάρχει μηχανισμός και πιθανόν εξασφαλισμένα έξοδα για αρκετούς εκλεγμένους και όταν αυτοί οι εκλεγμένοι θέτουν πάλι υποψηφιότητα, γίνεται φανερό ότι ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία με τους συνυποψηφίους τους και με μία «σοβαρή προίκα».

Άλλωστε, άποψή μας είναι ότι είναι προτιμότερο να μοιράζονται τα αξιώματα σε πολλούς και με μικρότερη διάρκεια, παρά σε λίγους και με τεράστια διάρκεια.

Η πολυφωνία και η διαφορά των απόψεων, αλλά και η διαφορετική προσέγγιση των εκάστοτε παρουσιαζομένων προβλημάτων, πιστεύουμε ότι μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στην παράταξη.

Όσο για την εμπειρία, κανείς δεν γεννιέται μαθημένος και η επιστημονική μας ειδικότητα, δεν προβλέπει πουθενά «Π Ε. Συνδικαλιστής», πέραν του ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να αναπτυχθούν και «καθεστωτικές» συμπεριφορές.

–          Η δεύτερη πρότασή μας αφορά την παλιά πρόταση για αύξηση των εκλεγομένων μελών της Κεντρικής Επιτροπής σε 15.

 

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι εκλέχθηκαν συνάδελφοι και από την επαρχία και πιστεύουμε ότι έχουν την δυνατότητα και την όρεξη να έρχονται στην Αθήνα. Όμως καμιά φορά, λόγοι υπεράνω της θελήσεώς τους (καιρικές συνθήκες, απεργίες κτλ) μπορεί να μην τους επιτρέψουν να παρευρίσκονται στην Συνεδρίαση. Όταν η Κεντρική Επιτροπή έχει περισσότερα μέλη, θα έχει σίγουρα θετικά να εισπράξει, πέραν του ότι το λεκανοπέδιο χρειάζεται εντατικότερη και συνεχή δουλειά.

–         Και η τρίτη πρότασή μας αφορά την σταυροδοσία στην εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής. Δεν είναι σωστό σε αρχαιρεσίες που εκλέγονται 10 μέλη, να τίθενται έως 10 σταυροί. Σε όλες τις αρχαιρεσίες, όπου υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο, το πλήθος των σταυρών στα ψηφοδέλτια, ανέρχεται το πολύ στο 40% των εκλεγομένων μελών, ώστε να μην μπορεί κανείς με μηχανισμούς και με κατευθυνόμενη σταυροδοσία να ελέγξει την πλειοψηφία των μελών που θα εκλεγούν.

 

Όλα όμως τα παραπάνω όπως και κάθε νέα πρόταση θα συζητηθούν στο επόμενο συνέδριο, το οποίο θα είναι και καταστατικό, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του 28ου Πανελληνίου Συνεδρίου.

 

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, ευχόμαστε και πάλι καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

 

Η ΔΑΚΕ ΠΕ Γ΄ Αθήνας δηλώνει παρούσα σε κάθε προσκλητήριο.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΑΚΕ ΠΕ Γ ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *