Κατεπείγουσα εξέταση για τον 14χρονο μαθητή διέταξε ο Εισαγγελέας

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη, ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Από το σημείωμα που άφησε δίπλα του το παιδί, λίγο πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα, προκύπτει ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του συνδέονται με το bullying που δεχόταν στο σχολείο από συμμαθητές του, τους οποίους φέρεται ότι κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους». Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας σε εισαγγελέα ανηλίκων, η οποία αναμένεται να αρχίσει άμεσα την εξέταση μαρτύρων.

Την κόλαση που ζούσε ο 14χρονος μαθητής φαίνεται να μην τη γνώριζαν οι γονείς του, όπως τουλάχιστον ανέφερε ο πατέρας του. Ο ίδιος φέρεται να ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο σπίτι που να φανερώνει τα όσα ο 14χρονος περιέγραφε στα σημειώματά του.

Σε κάθε περίπτωση, οι νεαροί που κατονομάζει στο γράμμα του ο 14χρονος αναμένεται ότι θα κληθούν να καταθέσουν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τους γονείς τους. Οι αστυνομικοί θα λάβουν καταθέσεις και από τους καθηγητές του νεαρού, ενώ ενδέχεται να κληθούν για κατάθεση και συμμαθητές του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πως ακριβώς γινόταν ο εκφοβισμός σε βάρος του.

Η φράση – κλειδί, στην οποία εστιάζουν τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι ψυχολόγοι που διάβασαν το γράμμα, είναι το «καταστρέψτε τους όπως με κατέστρεψαν».

Κατεπείγουσα εξέταση για τον 14χρονο μαθητή διέταξε ο Εισαγγελέας

Διαβάστε επίσης...

Περισσότερα από 1.500 πρόσωπα της πολιτικής, της διανόησης και της τέχνης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

TweetΠολιτικά πρόσωπα, καθηγητές πανεπιστημίων, ακαδημαϊκοί, πρόεδροι φορέων, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να …. καταστήσει …

Οιωνοσκοπήσεις

TweetΓράφει ο Αντώνης Αντωνάκος Προφανώς μικρή αξία έχουν οιδιαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού για τον χρόνο των …

Προοδευτικά ρεύματα : Σχετικά με τη διαδικασία τοποθετήσεων εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά

Tweet15-07-2018 Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα για …

Αφήστε μια απάντηση