ΔΗΣΥ : Αδιαφάνεια και ρουσφέτι είναι ο στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στην εκπαίδευση!!

Δεν δημοσιοποίησαν,  όπως γινόταν πάντα, τις αποσπάσεις σε διευθύνσεις εκπαίδευσης!

Αδιαφάνεια και ρουσφέτι είναι ο στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στην εκπαίδευση!!

Για μια ακόμη σχολική χρονιά το απαράδεκτο γεγονός των αποσπάσεων σε φορείς του δημοσίου, εκκλησία, υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας κλπ, εξακολούθησε να γίνεται σε απαράδεκτες καταστάσεις αδιαφάνειας, προσωπικών εξυπηρετήσεων και ρουσφετιού, από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και από κομματικούς και συνδικαλιστικούς εγκάθετους που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υποτιμώντας, αδικώντας, εκβιάζοντας και εκφοβίζοντας τους εκπαιδευτικούς θα δημιουργήσουν ένα τυφλό σύστημα εξαρτώμενης πειθήνιας υποταγής.

Σύμμαχο στις επιδιώξεις τους αυτές έχουν τις ίδιες τους τις τραγικές επιλογές κατάργησης των σχολείων ΕΑΕΠ, διάλυσης του Ολοήμερου, συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου και απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας μέσω του νέου τύπου σχολείου που δημιούργησαν, οι οποίες ελαχιστοποιούν μεταθέσεις και αποσπάσεις και γιγαντώνουν τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, οι οποίοι μάταια επιδιώκουν να βρουν μια θέση σε κάποιο σχολείο του τόπου των συμφερόντων τους.

Όλο αυτό το γκρίζο σκηνικό για το οποίο έχουν τεράστια ευθύνη οι πρώην ασυμβίβαστοι “μνημονιοσκίστες”, αντί να τους προβληματίζει τους κάνει πιο προκλητικούς. Αποκορύφωμα η επιλογή τους, δήθεν για λόγους προσωπικών δεδομένων, να μην δημοσιοποιήσουν όπως γινόταν πάντα τις τοποθετήσεις σε διευθύνσεις εκπαίδευσης!! Αυτές που οι ίδιοι έκαναν, χωρίς κριτήρια πουλώντας εκδούλευση και αδικώντας ταυτόχρονα εκατοντάδες άλλους που αναζητούσαν στον ήλιο μοίρα!

Επειδή βέβαια το επιχείρημα είναι εντελώς αστήρικτο και αστείο, δεν το γνωστοποίησαν με έγγραφό τους, αλλά μέσω επιλεκτικών διαρροών σε φιλικά τους επικοινωνιακά περιβάλλοντα! Ποιον όμως μπορούν να ξεγελάσουν ότι τάχα υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων μόνο για όσους τοποθέτησαν σε διευθύνσεις εκπαίδευσης, όταν μάλιστα την ίδια ημέρα(!!)οι ίδιοι είχαν δημοσιοποιήσει υπουργική απόφαση (Αρ. Πρωτ.: 88557/Ε2/31-5-2018) για  ανακλήσεις μεταθέσεων, συμπληρωματικές μεταθέσεις και διορθώσεις μεταθέσεων; Για αυτούς δεν υπήρχαν προσωπικά δεδομένα; Προσωπικά δεδομένα δεν υπάρχουν όταν δημοσιοποιούνται πίνακες με μόρια για επιλογές στελεχών, πίνακες αποσπάσεων εκπαιδευτικών κλπ;

Αλήθεια μήπως τους περνάει από το μυαλό να μην δημοσιοποιήσουν και τους πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών επιθυμώντας ίσως να τους “μαγειρέψουν” σε αριστερά τσουκάλια “ψεκασμένα” με ακροδεξιά μυρωδικά; Μήπως πρόκειται να επικαλεστούν και για αυτούς προσωπικά δεδομένα;

Όσο και να επιθυμούν βέβαια να επαναφέρουν την εκπαίδευση στο παρελθόν, είναι βέβαιο πως δεν θα το καταφέρουν. Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε να μοριοδοτηθούν τα κριτήρια ώστε οι εκπαιδευτικοί με αξιοπρέπεια να διεκδικούν και να καταλαμβάνουν όποια θέση δικαιούνται, δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Ο αιρετός εκπρόσωπος όλων των εκπαιδευτικών στο ΚΥΣΠΕ, Νίκος Φασφαλής, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, υλοποιώντας απόφαση της παράταξης, τους χάλασε τα σχέδια. Δημοσίευσε όπως όφειλε, όλους τους πίνακες. Το ίδιο θα κάνουν και οι αιρετοί της ΔΗΣΥ σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια σε κάθε περίπτωση που θα επιχειρηθεί κάτι ανάλογο. Εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο του εκπρόσωπου των εργαζόμενων. Δεν κρυβόμαστε, δεν σιωπούμε, δεν συναινούμε, δεν είμαστε επιλεκτικά αγωνιστές και επιλεκτικά άφωνοι.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που παριστάνουν πως δεν έχουν καταλάβει τι έγινε, να καταδικάσουν το γεγονός.Όσοι δεν το κάνουν βάζουν πλάτη σε κυβερνητικά σχέδια αδιαφάνειας, συναλλαγής και ρουσφετιού. Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ, να καταγγείλει την απαράδεκτη προσπάθεια κατάργησης της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και να βάλει τέλος σε κάθε πιθανή “πονηρή” κυβερνητική σκέψη για το μέλλον.

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας: Όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές είτε αφορούν μόνιμους είτε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (π.χ. τοποθετήσεις αναπληρωτών με μονοπρόσωπη απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης) να γίνονται με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, μέσα από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Δημόσιος έλεγχος, διαφάνεια παντού!

 

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *