Κόβονται τρεις συντάξεις και ένας μισθός από όλους! Η αλήθεια που διαψεύδει τους υπουργούς

Οι δυο συντάξεις χάνονται με τη μείωση ως 18% από τον επανυπολογισμό – Μια σύνταξη και ένας μισθός κόβονται με τη μείωση του αφορολόγητου – Διαψεύστηκαν οι υποσχέσεις υπουργών από την τρόικα – Δείτε ποιοι και πόσα χάνουν

Παρά την τακτική των καθυστερήσεων απ’ το κυβερνητικό στρατόπεδο ήρθε η σκληρή πραγματικότητα να διαψεύσει τη διασπορά υποσχέσεων από υπουργούς, αρμόδιους και μη. Τα συμφωνηθέντα και ψηφισθέντα από την κυβερνητική πλειοψηφία που αφορούν σε συντάξεις και αφορολόγητο θα τηρηθούν κατά γράμμα και χωρίς παρεκκλίσεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγήκε από το Χίλτον και την τελευταία επαφή τρόικας-κυβέρνησης.

Οι θεσμοί, η γνωστή παλιά τρόικα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου δέχθηκε ότι είναι εφικτά τα πλεονάσματα ύψους 3,5% και για φέτος και για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και τα αντισταθμιστικά που προτείνει η κυβέρνηση για τα μέτρα.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι θα εφαρμοστούν κατά γράμμα όσα είχαν συμφωνηθεί και πως με… αντίδωρα όπως τα κοινωνικά βοηθήματα η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να χρυσώσει το χάπι των οικονομικά εξαθλιωμένων συνταξιούχων, μισθωτών και ανέργων που πλήττονται για ακόμη μια φορά καθώς τα πλεονάσματα οδηγούν σε ασφυξία την οικονομία και δεν επιτρέπουν νέες θέσεις εργασίας ενώ οι συμφωνημένες μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο συνεχίζουν την αρπαγή εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων.

Οι μειώσεις στις συντάξεις κλείδωσαν. Το πλαφόν του 18% θα συγκρατήσεις κάπως τις απώλειες, ωστόσο οι συνταξιούχοι θα βρεθούν να χάνουν ως και 350 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το ύψος της σύνταξής τους. Οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές με τον επανυπολογισμό θα σημάνουν απώλεια δυο συντάξεων τον χρόνο για όλους τους παλιούς συνταξιούχους, αν και ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει κάνει πράξη την υπόσχεση να τους αποστείλει την εκκαθάριση που θα δείχνει ποιο θα είναι το ποσό που θα χάσει ο καθένας από αυτούς.

Από τους υπολογισμούς που γίνονται ανά ταμείο έχουν προκύψει τα παρακάτω ποσά, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης και τα έτη υπηρεσίας:

Οι περικοπές δεν σταματούν εδώ. Η μείωση στο αφορολόγητο μπορεί να μην ήρθε νωρίτερα, όμως από το 2020 μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που το δικαιούνται θα χάσουν έκαστος 650 ευρώ, ενώ δεν θα γλιτώσουν ούτε όσοι έχουν εισόδημα πείνας της τάξης των 500 ευρώ το μήνα.

taxalia

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *