Συγκέντρωση των εκπαιδευτικών της Αχαίας στην πλατεία Γεωργίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ελαστική εργασία πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι, στις 12 το μεσημέρι, στην πλ. Γεωργίου της Πάτρας, οι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της πανδημοσιοϋπαλληλικής στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Οπως αναφέρει οι Α’ ΕΛΜΕ Αχαϊας σε ανακοίνωσή της:

«Συγκέντρωση Παρασκευή 11/5 στις 12.00 μ.μ. στο Δημ. Θέατρο της Πλ. Γεωργίου Πάτρας  για: Δικαίωμα στην εργασία όλων, μόνιμους μαζικούς διορισμούς, ίσα δικαιώματα αναπληρωτών με μόνιμους, σεβασμό σε όλη την προϋπηρεσία, 12μηνες συμβάσεις αναπληρωτών, όλα τα προβλήματα αναπληρωτών – συμβασιούχων.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, στη βάση των αποφάσεων της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ για κινητοποίηση με αιτήματα που αφορούν τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο, τους αναπληρωτές στην εκπαίδευση και τους συμβασιούχους – ελαστικά εργαζόμενους στο δημόσιο οργανώνουμε συγκέντρωση την Παρασκευή 11/5, στις 12.00 μ.μ. έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας.

Στην επιμονή του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων του εκπαιδευτικού Μνημόνιου και την άρνησή τους να αποδεχτούν τα αιτήματα που διεκδικούμε και αφορούν τους μόνιμους μαζικούς διορισμούς και τα προβλήματα των αναπληρωτών, απαντάμε συνεχίζοντας τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι βλέπει με άσχημο μάτι ακόμα και μόνιμους διορισμούς μέρους αυτών που δικαιούνται και έχουν αποφάσεις δικαστηρίων!

Απαιτούμε:

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε γενική παιδεία και ειδική αγωγή (με αντίστοιχα προσόντα) για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σεβασμός στην προϋπηρεσία των αναπληρωτών.

Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Όχι στο πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.

Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για δομές και αξιολόγηση.

Όχι στο «Νέο Λύκειο», όχι στην υπονόμευση των ΕΠΑΛ.

Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!

Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση.

Όχι στο 30ωρο και την αύξηση του ωραρίου.

Όχι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων.

20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.

Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – Ε.Ε .– ΟΟΣΑ.

Για την επιτυχία της κινητοποίησης το ΔΣ της ΕΛΜΕ κηρύσσει 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας  (8.00 – 11.00 π.μ., 15.00 – 19.00 και 17.00 – 20.00 μ.μ.) συμπληρωματικά σ’ αυτές του Δ.Σ. της  ΟΛΜΕ.

Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. και τα σωματεία στο δημόσιο τομέα να συνδιοργανώσουμε την κινητοποίηση.

Πανεκπαιδευτικό μέτωπο  για μόρφωση και μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους! Τέλος στην εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια! ΟΧΙ στα μνημόνια της Εκπαίδευσης! Καμιά ανοχή, καμμιά επανάπαυση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ!»

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει και ο Σύλλος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, ο οποίος στην δική του ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρει:

«ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/5 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟϔΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ από τις 12 μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου (13:15 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και 16:00 μ.μ. για το ολοήμερο).

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 12Μ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών!
  • Εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!
  • Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων!
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων
  • για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους!

Συνάδελφοι, οι δυναμικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στρίμωξαν την κυβέρνηση. Οι εξαγγελίες του Γαβρόγλου για υποτιθέμενους διορισμούς από το φθινόπωρο, έγιναν κάτω από την πίεση των αγωνιστικών μας διεκδικήσεων.  Κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να έχει αυταπάτη για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης. Η «αυτονομία», η «αποκέντρωση», οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση είναι βασικά συστατικά της αντιλαϊκής της πολιτικής. Η στρατηγική τους συμβαδίζει με τη «δίκαιη» ανάπτυξη, με τα ψέματα τους για «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που θα εφαρμόζονται μνημονιακοί νόμοι και μέτρα ως το 2060.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

  • ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά 4- 6 ετών στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, άμεσα σε όλη τη χώρα, με ευθύνη της Πολιτείας.)
  • στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
  • μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και την Α΄ και Β΄ Δημοτικού, 1:20 για τις υπόλοιπες τάξεις.

Τώρα, χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για την Παιδεία!

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ο αγώνας μας αφορά τη μόρφωση, το μέλλον και τη ζωή της νέα γενιάς!»

 

achaianews.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *