Η Βουλή «υιοθετεί» τα ανήλικα παιδιά του Γ. Μπαλταδώρου

«Ναι» στην πρόταση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να υιοθετήσει η Βουλή τα παιδιά του αδικοχαμένου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Ο Ν. Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοίνωσε ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος».

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη ομόφωνα το 2010, ύστερα από εισήγηση του τότε προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό είναι στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Στην περίπτωση του Γ. Μπαλταδώρου η Βουλή θα διαθέτει κάθε χρόνο το ποσό των 18.000 ευρώ.

Νωρίτερα ο Ευ. Μεϊμαράκης είχε προτείνει η πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα την οικογένεια του πιλότο.

«Με την υιοθέτηση από τη Βουλή των δυο ανήλικων παιδιών και χορηγώντας τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία Intime News

liberal.gr

Διαβάστε επίσης...

Περισσότερα από 1.500 πρόσωπα της πολιτικής, της διανόησης και της τέχνης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

TweetΠολιτικά πρόσωπα, καθηγητές πανεπιστημίων, ακαδημαϊκοί, πρόεδροι φορέων, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να …. καταστήσει …

Οιωνοσκοπήσεις

TweetΓράφει ο Αντώνης Αντωνάκος Προφανώς μικρή αξία έχουν οιδιαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού για τον χρόνο των …

Προοδευτικά ρεύματα : Σχετικά με τη διαδικασία τοποθετήσεων εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά

Tweet15-07-2018 Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα για …

Αφήστε μια απάντηση