Δείτε τι είπε στο www.greekteachers.gr ο άνθρωπος που μεταμορφώνει τα σχολεία στην Πάτρα – εκπληκτικές εικόνες

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των σχολείων μας, το οποίο οι φωστήρες του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορούν να εντοπίσουν γιατί όσοι σχεδιάζουν την εκπαιδευτική πολιτική συνήθως δεν έχουν μπει ποτέ σε σχολείο,  είναι πως τα περισσότερα σχολεία μας δεν έχουν μια προσωπικοτήτα και μια αισθητική ώστε να κάνουν ευχάριστο το σχολικό περιβάλλον τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Γιώργος Κατσίποδος μεταμορφώνει εδώ και καιρό τα σχολεία της Πάτρας και τους δίνει μια απλή, ευχάριστη  αλλά πολλές φορές και αυθεντικά ελληνική προσωπικότητα.

Ο κ.Κατσίποδας είναι περιζήτητος από τους διευθυντές των σχολείων καθώς ομορφαίνει τους μονότονους τοίχους στα σχολεία της Πάτρας κάνοντας γκράφιτι.Είναι ένας συνταξιούχος που κάνει κάτι επαναστατικό για τα σχολεία της χώρας μας.Τους δίνει την προσωπικότητα ενός ελληνικού σχολείου την οποία έχουν χάσει.Η ελληνικότητα έχει χαθεί γενικά στην αισθητική μας.Τα παιδιά μας εκπαιδεύονται πολλές φορές μέσα στην ασχήμια και την έλλειψη αισθητικής.

Μιλώντας αποκλειστικά στο www.greekteachers.gr   o κ.Κατσίποδας μας είπε : “Ζωγραφίζω εδώ και 7 χρόνια εθελοντικά Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς. Είμαι οσυνταξιούχος 73 χρόνων ελαιοχρωματιστής στο επάγγελμα!!! Η αφορμή που ξεκίνησα αυτή την δράση ήταν το Σχολείο που πήγαιναν τα εγγόνια μου που ήταν σε μαύρο χάλι !!!! Ετσι άρχισε αυτό το Ταξίδι της προσφοράς με πολύ Αγάπη και χρώμα !!!Μετά από αυτό όποιος εκπαιδευτικός το έβλεπε με καλούσε να φτιάξω και το δικό του Σχολείο. Μέχρι σήμερα έχω ζωγραφίσει 28 Σχολεία και συνεχίζω !!!! Αισθάνομαι πολύ τυχερός και ευτυχισμένος που μπορώ να προσφέρω με αυτό χαρά στουςμικρούς μαθητές στους Γονείς και στους Εκπαιδευτικούς και από την ΑΓΑΠΗ τους παίρνω δύναμη και χαρά και συνεχίζω!!! Με εχουν βραβεύσει τιμής ένεκεν στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την εφημερίδα Πελοπόννησος ως τον “Α Άνθρωπο της χρονιάς 2017”.

Μακάρι το Υπουργείο Παιδείας να αξιοποιούσε τον κ.Κατσίποδο και να αναγνώριζε το έργο του γενικεύοντας τις δράσεις που αυτός ξεκίνησε.Θέλουν διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες να αξιολογήσουν τους δασκάλους.Πότε θα αξιολογήσουν τα άθλια σχολεία που παρέχουν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς;

Συγχαρητήρια στον κ.Κατσίποδο οφείλουμε όλοι οι Έλληνες Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί.Όλοι οι εκπαιδευτικοί.

 

 

 

 

Στιγμιότυπο από τη βράβευσή του κ.Κατσιπόδη από τον συνάδελφο δάσκαλο Μητροπολίτη Πατρών κ.Χρυσόστομο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *