Στη Χιό αντιδρούν οι γονείς για εγγραφή προσφυγόπουλου στο νηπιαγωγείο των παιδιών τους

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου της Χίου καταγγέλει την εγγραφή ενός παιδιού από το Ιράκ και με επιστολή που απευθύνει στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και στον δήμο Χίου ζητά εξηγήσεις για την εγγραφή του νηπίου.

Αφού περιγράφει το ιστορικό της εγγραφής του μικρού παιδιού, ο Σύλλογος συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου 2018 για να εξετάσει το θέμα και σε συνεχεία προβαίνει στις ακόλουθες διαπιστώσεις:

  • Το προσφυγόπουλο δεν μιλά την ελληνική γλώσσα και ως εκ τούτου θα είναι προβληματική η ένταξή του στο νηπιαγωγείο.
  • Εγείρουν θέμα επάρκειας των εμβολίων που έχει κάνει και επισείουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε άλλα παιδιά ή και σε ηλικιωμένους.
  • Θέτουν θέμα επάρκειας και καταλληλότητας των χώρων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά και προτείνουν αν δεν μπορεί να πάει το παιδί σε ειδική δομή με ομόγλωσσα παιδιά, τότε να πάει σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο με λιγότερα παιδιά.

 «Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ΄ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης» αναφέρουν οι γονείς.

Το κείμενο φέρει περί τις 25 υπογραφές μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, καθώς και γονέων και κηδεμόνων και είναι το ακόλουθο:

Πηγή: Χίος: Ρατσιστικό παραλήρημα από Σύλλογο Γονέων για προσφυγόπουλο νηπιαγωγείου [εικόνα] 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *