Με τις βαλίτσες τους και τα μέρη ανά την Ελλάδα που έχουν υπηρετήσει σε κινητοποιήσεις οι αναπληρωτές και όχι μόνο εκπαιδευτικοί

Στους 2.200 ανέρχονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ανά την Κρήτη οι οποίοι αναπληρώνουν… τους εαυτούς τους, αφού εδώ και χρόνια δε γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην παιδεία. Στο Ρέθυμνο οι εκπαιδευτικοί με τον πιο εύγλωττο τρόπο έδειξαν πάνω στις βαλίτσες τους τα μέρη που υπηρετούν κάθε χρόνο ανά την Ελλάδα, όταν δε μένουν άνεργοι… Κινητοποιήσεις και στο Ηράκλειο με στόχο να γίνουν μόνιμες προσλήψεις μετά από τόσες εξαγγελίες χωρίς αντίκρυσμα.

Με τις βαλίτσες τους να αναγράφουν τα μέρη ανά την Ελλάδα που έχουν υπηρετήσει τις τελευταίες σχολικές περιόδους, αλλά και τα χρόνια της ανεργίας τους, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο, έχοντας στο πλευρό τους μόνιμους συναδέλφους τους από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία 8 χρόνια η στρόφιγγα των προσλήψεων έχει κλείσει ερμητικά, παρόλο που γίνονται προσλήψεις σε άλλους τομείς και ενώ οι συνταξιοδοτήσεις αποδεκατίζουν το διδακτικό προσωπικό.

Σε κινητοποιήσεις την ίδια ώρα στο Ηράκλειο, τονίστηκε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο οι αναπληρωτές, να αναπληρώνουν… τους εαυτούς τους εδώ και δεκαετίες από σημείο σε σημείο στην Ελλάδα με πενιχρό εισόδημα και μια ζωή γεμάτη προβλήματα σε ένα απαιτητικό και σημαντικό επάγγελμα για το μέλλον του τόπου. Ακόμη δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα οι αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και παρά τα όσα υπόκεινται.

Το αποκορύφωμα της κατάντιας της ελληνικής εκπαίδευσης είναι ότι ακόμη και τώρα, λίγο πριν το τελευταίο κουδούνι, γίνονται τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κάτι που έχει επιπτώσεις και στη σχολική ζωή, δεδομένου ότι τα σχολεία αλλάζουν συνεχώς στελέχωση με τους αναπληρωτές σε περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Ματθαίος Καπετανάκης cretedoc.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *