Πλησιάζει η ώρα που το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας θα στρωθεί και οι θαλασσινοί μεζέδες θα έχουν για μια ακόμη χρονιά τιμητική θέση σε αυτό! Για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα πεντανόστιμα θαλασσινά κάθε χρόνο στο σαρακοστιανό μας πιάτο, πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε ότι θα τα έχουμε ζωντανά στις θάλασσές μας. Γι’αυτό επιλέγουμε ψαρικά υπεύθυνα, προτιμώντας αυτά που αλιεύονται στο σωστό μέγεθος, τη σωστή εποχή και με τα κατάλληλα αλιευτικά εργαλεία!
Το WWF Fish Guide σε βοηθά πάντοτε να επιλέξεις τα θαλασσινά σου με το σωστό τρόπο και εν όψει της Σαρακοστής σου προτείνει 4 πρωτότυπες θαλασσινές και… υπεύθυνες συνταγές!
Χταπόδι κρασάτο
Ζουμερό χταπόδι μαγειρεμένο με κρασί και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας. Σερβίρεται σκέτο η με άσπρο πιλάφι.
Κεφτέδες θαλασσινοί
Εύκολοι και αφράτοι κεφτέδες από που φτιάχνονται από μίγμα 3 θαλασσινών. Μαγειρεύονται τηγανητοί και ψητοί.
Σουπιές με μάραθο
Εύκολο και πρωτότυπο θαλασινό πιάτο με μυρωδάτες σουπιές, φρέσκα κουκιά και μάραθο.
Καλαμάρι γεμιστό
Μεγάλα καλαμάρια γεμιστά με ρύζι, μαϊντανό και κουκουνάρι που συνοδεύονται από σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.