«Καμπανάκι» UNICEF για τα υποσιτισμένα παιδιά στο Κονγκό

Η UNICEF κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα υποσιτισμένα παιδιά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

«Τουλάχιστον 400.000 παιδιά μικρότερα των πέντε ετών στην επαρχία Κασάι της ΛΔ Κονγκό υποφέρουν από ιδιαίτερα οξύ υποσιτισμό και μπορεί να πεθάνουν το 2018, αν δεν λάβουν βοήθεια», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Unicef.

«Η καταστροφική κατάσταση οφείλεται κυρίως στη βία, τους μαζικούς εκτοπισμούς και τη μείωση της γεωργικής παραγωγής στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών», εξηγεί η UNICEF.

«Η διατροφική ανασφάλεια επηρεάζει μεγάλα κομμάτια της επαρχίας και οι συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν πριν τον Ιούνιο του 2018, διότι η εποχή της σποράς του 2017 χάθηκε», σημειώνει η οργάνωση.

«Οι υποδομές της υγείας έχουν επίσης καταστραφεί», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η UNICEF καταγγέλλει την ελλιπή χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της και επισημαίνει ότι «το 2017 έλαβε μόλις το 15% της απαραίτητης χρηματοδότησης που χρειαζόταν για να αντεπεξέλθει στις βασικές διατροφικές ανάγκες των παιδιών».

Στη ΛΔ Κονγκό έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι εσωτερικοί εκτοπισμοί φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότεροι από ό,τι στη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ.

«Περισσότεροι από 1,7 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους μέχρι στιγμής φέτος εξαιτίας της ανασφάλειας», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο συνολικός αριθμός των εκτοπισμένων ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια, όπως επισημαίνει το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (NCR).

Νewsroom Αθήνα 9.84 (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP)

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *