Νεκρός από ιλαρά μαθητής στην Ηλεία- 11 παιδιά νοσηλεύονται

Η Ηλεία μετρά τον πρώτο θάνατο που προήλθε από το κρούσμα

 

Πρόκειται για έναν 17χρονο μαθητή από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου  από  ιλαρά σε βαριά μορφή και το πρωί της Πέμπτης ο οργανισμός του νεαρού δεν άντεξε και πέθανε από εγκεφαλίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 11 παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου. Από τον ιό δεν ξέφυγε και μία γιατρός από τον Πύργο της οποίας η κατάσταση πλέον  δεν είναι ανησυχητική.

Όπως τονίζουν οι γιατροί η  επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η έγκαιρη εφαρμογή προληπτικών μέτρων όπως ο εμβολιασμός αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, αυτή τη στιγμή σε όλη την Ηλεία.

Ο πρώτος θάνατος 

Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε στις αρχές Οκτωβρίου και επρόκειτο για ένα μωρό 11 μηνών, από την κοινότητα Ρομά, ανεμβολίαστο, το οποίο έπασχε από υποκείμενη δυστροφία.Οι υγειονομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΚΕΛΠΝΟ.

Ειδικότερα, τις τελευταίες οκτώ ημέρες έχουν καταγραφεί επιπλέον 86 νέα κρούσματα ιλαράς, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών, από 604 στους 690.«Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται κυρίως για μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από τον γενικό πληθυσμό, ηλικίας 25-44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας, που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι» υπογραμμίζεται στην ίδια έκθεση. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συνολικά έχουν καταγραφεί περισσότερα από 19.000 περιστατικά σε όλη την Ευρώπη και 46 θάνατοι.

Συστήνεται ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

ΠΗΓΗ: ilia24.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *