Μήνυση κατά του Δημοσίου από τους γονείς του Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Η οικογένεια του 11χρονου που έχασε τη ζωή του στις 8 Ιουνίου δηλώνει απογοητευμένη για το σκοτάδι στις έρευνες.Όπως είναι γνωστό ο Μάριος ήταν γιος της δασκάλας του σχολείου και χάθηκε με τραγικό τρόπο.

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες της αστυνομίας, έξι μήνες μετά την τραγική απώλεια του μικρού Μάριου στο Μενίδι, σε ένα έγκλημα που έχει μείνει ατιμώρητο.

Οι γονείς του άτυχου μαθητή, απογοητευμένοι από την έλλειψη εξέλιξης στις έρευνες προχώρησαν σε μήνυση και αγωγή αποζημίωσης κατά του Δημοσίου, ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Ο πατέρας του Μάριου μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: ”Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Γι’ αυτό κάναμε αυτή την κίνηση με τον δικηγόρο μας. Θέλω να είμαι ο τελευταίος πατέρας που βρίσκεται σε αυτή τη θέση”. “Να αποδοθούν ευθύνες στα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας που με τις παραλείψεις τους και την αδιαφορία τους δημιούργησαν τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό περιστατικό”, λέει από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Θεόδωρος Μαντάς. Να δικαιωθεί η ψυχή του γιου μας Οι γονείς του μικρού Μάριου πρωτοστάτησαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στο Μενίδι, ζητώντας να δικαιωθεί η ψυχή του παιδιού τους. Η τραγική απώλειά του ξεσήκωσε τους κατοίκους που με οργή ζητούσαν να μπει τέλος στις αδέσποτες σφαίρες και να μην θρηνήσουν άλλα θύματα. Το χρονικό της τραγωδίας Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουνίου, όταν μια καλοκαιρινή γιορτή μετατράπηκε σε τραγωδία. Τα παιδιά είχαν ξεκινήσει τη σχολική τους γιορτή σε δημοτικό σχολείο του Μενιδίου. Τα χαμόγελά παιδιών και δασκάλων πάγωσαν όταν μια αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του άτυχου Μάριου. Στην αρχή, ο 11χρονος λιποθύμησε. Πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία». Εκεί οι γιατροί έκαναν προσπάθεια ανάνηψης. Όμως δεν κατάφεραν να σώσουν το μικρό μαθητή. Τελικά, έγινε γνωστό ότι αδέσποτη σφαίρα είχε χτυπήσει το παιδί στο πάνω μέρος του κεφαλιού του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάποιος από τη γύρω περιοχή πυροβόλησε στον αέρα. Η σφαίρα, καθώς κατέβαινε, καρφώθηκε στο κεφάλι του άτυχου 11χρονου!

 

protothema.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *