Δημήτριος Καμμένος : Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Η σημερινή ημέρα είναιαφιερωμένη, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στα εκατομμύρια εθελοντών που είναι «ταγμένοι» στην υπηρεσία του ανθρώπου και προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας, στήριξης και εκπαίδευσης των ευπαθών ομάδων, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους. Ο εθελοντισμός οδηγεί στην εσωτερική ολοκλήρωση του πολίτη-εθελοντή, αφού αποτελεί το αντίδοτο στον ατομικισμό και την εσωστρέφεια που διέπει τη σημερινή κοινωνία.

Κινητήριος δύναμη του εθελοντισμού πρέπει να είναι η αγάπη και η προσφορά δίχως αντάλλαγμα ή προσδοκίες προσωπικής προβολής. Δεν έχει χρονικά όρια, πεπερασμένους τόπους και τρόπους εφαρμογής, ούτε στοχαστικούς και φιλοσοφικούς ορισμούς. Ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και παράγουν ένα εξαιρετικά σοβαρό έργο, στην Εκκλησία που βρίσκεται πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας, αλλά και σε όλους τους ανώνυμους εθελοντές παγκοσμίως, που μετουσιώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε ενέργεια αγάπης και αλληλεγγύης και παροτρύνουν και άλλους στο δρόμο αυτό. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και από τις πιο ευγενικές εκφάνσεις της ανθρώπινης φύσης.

Διαβάστε επίσης...

«Σχετικά με την υπαγωγή των νηπιαγωγείων στους Δήμους» από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Tweet«Σχετικά με την υπαγωγή των νηπιαγωγείων στους Δήμους» από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας …

Όλοι στη Γενική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στο συλλαλητήριο με την Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό στις 11π.μ. στο Μουσείο

Tweet ΑΠ 3/ 5-12-17                        …

«Why Europe Matters»: Πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση δίνει «φωνή» στους νέους της Ελλάδας

TweetΤο Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece προτρέπει όλους τους εφήβους από 16 ετών και τους …

Αφήστε μια απάντηση