Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Επεισόδια και αντιπαράθεση διαδηλωτών και ΜΑΤ σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, κατά την πρώτη ημέρα επανέναρξης των πλειστηριασμών, όταν ομάδα διαμαρτυρομένων επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

Η κατάσταση δεν έχει εκτονωθεί καθώς οι διαμαρτυρόμενοι εξαπολύουν υβριστικά συνθήματα, σπρώχνονται και επιθυμούν να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους. Σε απάντηση τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών καθιστώντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, λιποθύμησε ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής του ΚΚΕ, Θανάσης Μπαρτζώκας, και διακομίζεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως βρίσκονται τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες προσπαθούν να απωθήσουν το πλήθος, ενώ έχουν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επιτρέπουν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» με άλλες συλλογικότητες και μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΠΑΜΕ να εισέλθουν σε αυτό. Οι διαδηλωτές έκαναν χρήση πυροσβεστήρων κατά των αστυνομικών.

Αυτήν την ώρα περίπου 300 άτομα παραμένουν συγκεντρωμένα έξω από το Ειρηνοδικείο κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών. Από ότι μάλιστα φαίνεται το πλήθος προσπαθεί να πραγματοποιήσει νέα έφοδο.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 28 πλειστηριασμοί ακινήτων, ενώ το πρωί διεξήχθη χωρίς προβλήματα ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ακινήτου.

Ενταση και στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα ένταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια πορείας που ξεκίνησε από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πέρασε από τα γραφεία της Ένωσης Συμβολαιογραφών στην Πλατειά Αριστοτέλους και μετά από την Τσιμισκή, όπου βρίσκονται τα γραφεία της πρόεδρου του συλλόγου. Η πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *