Ανακάλεσε τις απολύσεις των αναπληρωτών ο Υπουργός Παιδείας

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας και την κινητοποίηση της ΟΛΜΕ έξω από το υπ. Παιδείας ο υπουργός “πήρε πίσω” απολύσεις αναπληρωτών με ανίατες ασθένειες που ο ίδιος είχε υπογράψει ένα μήνα μετά την πρόσληψη τους.

Η δημοσιότητα που πήρε το συγκεκριμένο θέμα και η άσκηση πίεσης από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ και την σημερινή κινητοποίηση οδήγησαν στην ανάκληση των απολύσεων αυτών και την επιστροφή των εκπαιδευτικών στην τάξη.

Αντιπροσωπεία από μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και 2 Προέδρους από ΕΛΜΕ συναντηθήκαμε σήμερα με τον κ. Μηλιώνη και την κ. Σκιαδαρέση και θέσαμε τα ακόλουθα ζητήματα:

  • ότι δεν ευθύνονται οι συνάδελφοι για την καθυστέρηση των ΚΕΠΑ να εκδώσουν τις βεβαιώσεις και
  • ότι παρότι ενημέρωσαν τις υπηρεσίες του υπουργείου και κατέθεσαν τις αιτήσεις τους για να περάσουν ξανά από επιτροπή

ο υπουργός τους απέλυσε!

Ενημερώσαμε του εκπροσώπους του υπουργείου ότι τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) υπολειτουργούν και τα σχετικά πιστοποιητικά δίνονται στους ενδιαφερόμενους με χαρακτηριστική καθυστέρηση!

Απαιτήσαμε να λαμβάνονται υπόψη οι βεβαιώσεις, ακόμη και αν έχουν λήξει,  στα δικαιολογητικά  για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μη ιάσιμα ή δυσίατα νοσήματα που τους κατατάσσουν σε ειδικές κατηγορίες, με την υποχρέωση να καταθέσουν την νέα βεβαίωση μετά την πρόσληψή τους.

Τονίσαμε επίσης ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί η διάρκεια  ισχύος αυτών των βεβαιώσεων που αφορούν ανίατα ή δυσίατα νοσήματα.

Μας απάντησαν ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματα αυτά στην πολιτική ηγεσία και ότι θα πρέπει να το δουν από κοινού με το Υπ. Υγείας όσο αφορά τις ασθένειες, τα πιστοποιητικά και τη διάρκειά τους όπως επίσης και με τον ΑΣΕΠ όσον αφορά τα δικαιολογητικά για την πρόσληψη των αναπληρωτών.

Η άσκηση πίεσης απέδωσε καρπούς.

Νικηφόρος Α. Κωνσταντίνου – Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *