Υπογράψτε τη Διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην προσπαθειά τους να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο το φιλειρηνικό μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων καθιέρωσαν από το 2016 με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο την υπογραφή της Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, για το σταμάτημα των πολέμων κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Επιλέξαμε  για το σκοπό αυτό τον Ιερό Χώρο της Ολυμπίας προσδίδοντας συμβολισμό στην πράξη και κυρίως προσθέτοντας το Ηθικό πλεονέκτημα των μνημείων της Ολυμπίας.

Η σχετική τελετή υπογραφής της σύγχρονης Ολυμπιακής Εκεχειρίας σύμφωνα με τα αρχαία πρότυπα, πραγματοποιείται μπροστά στον ναό της Ήρας, εκεί όπου φυλασσόταν ο δίσκος του Ίφιτου πάνω στο οποίο είχε χαραχτεί η Ιερή Εκεχειρία των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων, η μακροβιότερη πράξη ειρήνης όλων των εποχών που διατηρήθηκε για περισσότερο από χίλια χρόνια. Την αυθεντικότητα του ιερού κειμένου επικυρώνουν με τις υπογραφές τους οι Δήμαρχοι των πόλεων Ολυμπίας, Ήλιδας και Σπάρτης, εκπροσωπώντας συμβολικά τις τρεις αρχαίες πόλεις που είχαν υπογράψει την ιερή Εκεχειρία.

 

Φέτος και με την ευκαιρία των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στην Πιόνγκ Τσάγκ της Νότιας Κορέας από 9 – 25 Φεβρουρίου 2018, την Διακήρυξη Ολυμπιακής Εκεχειρίας υπέγραψαν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κος Thomas Bach, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας κος Lee Nak – yeon , πρέσβεις Χωρών, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, εξέχοντα μέλη του ολυμπιακού κινήματος κ.λ.π.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ

 

Αγαπητοί Φίλοι

 

Πιστεύουμε ότι η προσωπική σας συμβολή στην προσπάθεια αυτή για Ειρήνη, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων υπογράφοντας τη σχετική Διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://petition.olympictruce.org/ , θα αποτελέσει ισχυρό παράγοντα για την παγκόσμια καταξίωση της. Σημαντική επίσης είναι η προώθηση του κειμένου παντού όπου έχετε δυνατότητα, ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα στην προσπάθεια.

Το σχετικό κείμενο με τις υπογραφές θα κατατεθεί στον ΟΗΕ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Τη Δευτέρα η γιορτή του Πολυτεχνείου εξ αναβολής

TweetΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΟΛΗΣ Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. Φ1/195376/ΓΔ4/13-11-2017 εγγράφου της Γεν. Δ/νσης …

Ανακοίνωση για την μη προσμέτρηση της ώρας σίτισης  σε αναπληρωτές στη Γ’ Αθήνας

Tweet17/11/2017 Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, Με προφορική οδηγία που δόθηκε από τη διεύθυνση της Γ Αθήνας από εδώ …

Η Ξένια Καλογεροπούλου αφηγείται παραμύθια σε παιδιά [πρόγραμμα]

TweetΕδώ και τέσσερα χρόνια η ψυχή του θεάτρου Πόρτα, Ξένια Καλογεροπούλου, αφηγείται παραμύθια απ’ όλον …

Αφήστε μια απάντηση