Εκτεθειμένο το Υπουργείο στην υπόθεση του Αμίρ – Σκληρή ανακοίνωση της ΔΟΕ

: Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης

 

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σχετικά με τα όσα αναληθή και συκοφαντικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ζήτημα της επιλογής σημαιοφόρου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, εκφράζει ομόφωνα τη συμπαράσταση και τη στήριξή του τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων όσο και στον Διευθυντή του σχολείου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου με τις αποφάσεις που έχει λάβει και τις δράσεις που έχει υλοποιήσει κατά καιρούς, στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τους αλλοδαπούς μαθητές και τις οικογένειές τους με ποικίλους τρόπους κάτι που πράττουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο και συκοφαντικό  να σπιλώνονται εκπαιδευτικοί για  αντιλήψεις και στάσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παιδαγωγική διαδικασία που εφαρμόζουν και κυρίως με τη στάση ζωής που τους διακρίνει.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με  κάθε είδους ρατσιστικές αντιλήψεις και νοοτροπίες και δίνουν καθημερινά τη μάχη τους, δίχως τη στήριξη της πολιτείας, για την ισότιμη εκπαίδευση όλων των παιδιών ενάντια σε ρατσιστικά φαινόμενα και στην καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν μπορούν να βρουν πρόσφορο έδαφος στα σχολεία μας.

Θεωρούμε πως η στάση του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα, το οποίο, παρά το γεγονός ότι έχει πλήρη ενημέρωση για τα πραγματικά περιστατικά, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ύπαρξης ευθυνών για τους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη και γι’ αυτό το λόγο την καταδικάζουμε.

Λέμε όχι στην στοχοποίηση των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης και απαιτούμε την άμεση παύση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *