Νέο επικίνδυνο παιχνίδι στο Facebook- Παρακινεί παιδιά να εξαφανιστούν από τα σπίτια τους

Ένα επικίνδυνο παιχνίδι στο Facebook έχει προκαλέσει τον τρόμο και τον φόβο των γονιών μετά την είδηση πως τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στην Βόρεια Ιρλανδία.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι το οποίο ενθαρρύνει τα παιδιά και τους νέους να εξαφανιστούν από το σπίτι τους όχι για μερικές μέρες, αλλά για 2 ολόκληρες μέρες.

Το παιχνίδι προτρέπει τα παιδιά που χρησιμοποιούν το Facebook να το σκάνε από το σπίτι και από τους γονείς του, ανά δυάδες και να επιστρέφουν μετά από 48 ώρες.

Όπως αναφέρει μία γυναίκα στην Independent, η ίδια έψαχνε τα παιδιά της για 55 ολόκληρες ώρες, με αποτέλεσμα να καλέσει την αστυνομία.

«Ήμουν τρομοκρατημένη, δεν ήξερα αν ήταν νεκρή, αν είχε βιαστεί ή αν είχε δολοφονηθεί. Αλλά τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό,νομίζουν ότι είναι αστείο. Το παιδί μου ήταν ο «αρχηγός» στο παιχνίδι και εξαφανίστηκε για περίπου 55 ώρες προτού εντοπιστεί από τις αρχές», υποστηρίζει στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Η κόρη της μάλιστα εντοπίστηκε 55 μίλια από το σπίτι, ενώ κανονικά σύμφωνα με τους κανόνες του αρρωστημένου παιχνιδιού το παιδί πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του μετά από 48 ώρες.

Τα βρετανικά μέσα αναφέρουν πως το παιχνίδι ξεκίνησε από την Βόρεια Ιρλανδία, ενώ υπάρχουν αναφορές πως το παίζουν και παιδιά στην Βρετανία.

Ο λόγος που τα παιδιά εθίζονται με αυτό το παιχνίδι και καταλήγουν να φεύγουν από το σπίτι τους για δύο ολόκληρες μέρες είναι πως έτσι κερδίζουν πόντους κάθε φορά που συγγενείς και φίλοι κάνουν έκκληση στα social media για τον εντοπισμό τους.

Το παιχνίδι μοιάζει αρκετά με το Game of 72 (Παιχνίδι 72 ωρών ) που είχε κάνει θραύση στη Δυτική Ευρώπη το 2015, με νεαρά άτομα- ακόμα και παιδιά-να γίνονται καπνός από τα σπίτια τους και τους γονείς να τα ψάχνουν πάνω από 72 ώρες.

Πηγή: Νέο επικίνδυνο παιχνίδι στο Facebook- Παρακινεί παιδιά να εξαφανιστούν από τα σπίτια τους | iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *