Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για πιστώσεις, ΖΕΠ, ειδικότητες

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για πιστώσεις, ΖΕΠ, ειδικότητες

Πιστώσεις

Απομένουν περίπου 800 πιστώσεις ΕΣΠΑ για το νέο ολοήμερο σχολείο κι αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ΟΛΕΣ οι προσλήψεις αργούν ΚΑΙ Θ’ ΑΡΓΗΣΟΥΝ χρονικά, μιας και δια της αργοπορίας κερδίζονται ανθρωπομήνες.
Ό,τι και να γίνει όμως τα κενά δεν καλύπτονται κι αυτό θα οδηγήσει, το πιθανότερο, σε αίτημα για έξτρα χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα “εσωτερικά δάνεια” από κρατικό και ΠΔΕ δεν θ’ αποφευχθούν, οι άνευ αποδοχών θα ξαναμπούν στο τραπέζι, ενώ ήδη υπάρχει κινητικότητα μέρους πιστώσεων ΕΣΠΑ απο περιοχές που εμφανίζουν πλεόνασμα σε περιοχές που θεωρούνται ελλειμματικές.
Είχαμε κάνει την εκτίμηση για όλα τα παραπάνω στην ανακοίνωσή μας, στις 6/10 κι επιβεβαιωθήκαμε πλήρως, ακόμη και ως προς τα νούμερα των προσλήψεων.

ΖΕΠ

Μιλήσαμε τόσο χτες όσο και σήμερα με το γραφείο του Υπουργού διαμαρτυρόμενοι για την εξαήμερη(!!!) παράταση, άτυπη μάλιστα, μετά από προθεσμία 10(!!!) εργάσιμων ημερών για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία που χρειάζεται…δυο μέρες!!!
Δηλαδή δόθηκαν 16 εργάσιμες μέρες για μια διαδικασία δύο ημερών, όπως κι οι συνομιλητές μας παραδέχονται και που εμείς (κι όχι μόνο) την βρήκαμε υπερβολική και εξόχως προσχηματική προκειμένου δια της καθυστέρησης ν’ αυξηθούν οι πιστώσεις.
Υπενθυμίσαμε πως πέρυσι τέτοιον καιρό είχαν γίνει οι προσλήψεις και τονίσαμε πως είναι παράλογο οι πρόσφυγες να βρίσκονται στα σχολεία απ τον Σεπτέμβρη κι εμείς να συζητάμε για προσλήψεις στις ΤΥ το Νοέμβρη. Κατανοούμε την ανάγκη να προστεθούν ανθρωπομήνες στο ΕΣΠΑ αλλά οι περίπου 40 παραπάνω πιστώσεις που κερδήθηκαν δε θα γίνουν πάνω από 45 στις αρχές του επόμενου μήνα.
Θύματα λοιπόν των λίγων πιστώσεων και οι προσλήψεις για τα ΖΕΠ, μετακινούνται ατύπως κι όχι επισήμως κάπου…για αρχές Νοέμβρη αφού όπως μας ειπώθηκε…δεν το βρίσκουν υπερβολικό!
Φυσικά και δεν συμφωνήσαμε, ζητήσαμε να γίνουν τέλος αυτής ή αρχές της άλλης εβδομάδας, περιμένουμε απάντηση και αναλόγως θα υπάρξει αντίδραση.
Δεν πρόκειται να το αφήσουμε!

Ειδικότητες

Τα κενά ΚΑΙ του myschool ΚΑΙ των περιφερειών έχουν δοθεί (μέρες πριν) προκειμένου να παρθεί απόφαση πόσα, πού και πώς θα καλυφθούν. Απ’ όσο γνωρίζουμε η πρόταση είναι, πλην των Γερμανικών-Γαλλικών που δεν βγαίνουν, όλα τ’ άλλα, να είναι προσλήψεις πλήρους ωραρίου.
Το πότε θα γινουν λοιπόν (κάθε μέρα μπορεί να είναι μέρα πρόσληψης) είναι θέμα πολιτικής απόφασης καθώς το μόνο αλλά σοβαρό θέμα που απασχολεί είναι οι…ελάχιστες πιστώσεις. Άλλος λόγος καθυστέρησης δεν υπάρχει κι απλά εφευρίσκεται κάθε φορά μια δικαιολογία (επικαιροποίηση, άλλα το myschool άλλα οι περιφέρειες κλπ) για να κυλάει ο χρόνος.

ΠΑΣΑΔ

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *