Η αναγκαιότητα μονιμοποίησης των αναπληρωτών

Παληγιάννης Βασίλειος

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287
e-mail: paligiannis@hotmail.gr Αθήνα, 1/10/2017

Η αναγκαιότητα μονιμοποίησης των αναπληρωτών

Στην εκπαίδευση κάθε χρόνο προσλαμβάνονται περίπου 24.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.

Είναι κυρίως νέοι με διάθεση προσφοράς, οι οποίοι ζουν κάθε χρόνο με την αγωνία και την αβεβαιότητα της πρόσληψης, της τοποθέτησής τους και της επιβίωσης, αφού οι μισθοί δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση. Πολλοί έχουν υπηρετήσει σχεδόν σ’ όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, νησιά, βουνά, παντού, θυσιάζοντας την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, χωρίς τη δέσμευση της πολιτείας για μόνιμο διορισμό τους.

Είναι άξιον απορίας, αφού οι περισσότεροι αναπληρωτές εργάζονται για 5, 10, 17 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γιατί δεν μονιμοποιούνται, για να συνεχίσουν να προσφέρουν την ίδια υπηρεσία ως μόνιμοι; Τι εξυπηρετεί η ομηρία τους;

Θα περίμενε κανείς, πως στα χρόνια της οικονομικής κρίσης θα αντιμετωπίζονταν από την πολιτεία με σοβαρότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα και κυρίως θα δίνονταν λύση στο θέμα της ομηρίας τους.

Δυστυχώς οι αναπληρωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρόχειρες κι ενίοτε αλόγιστες νομοθετικές ρυθμίσεις που γκρέμισαν τα όνειρά τους και τις ελπίδες τους.

Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου παιδείας έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν με την αγωνία και το μέλλον τους.

Οι ανέξοδες υποσχέσεις για 20.000 διορισμούς ή για 10.000 χωρίς αντίκρισμα, καταδεικνύουν το ψέμα και τον άκρατο λαϊκισμό της κυβέρνησης.

Είναι δε προκλητικό για τους εκπαιδευτικούς να ακούνε τη βούληση της κυβέρνησης για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων υπαλλήλων, μακάρι να το κάνει, αλλά να μη μιλάει κανείς επί της ουσίας για το μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι αναμφισβήτητα καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση, πρέπει να κατανοήσει, πως η λειτουργία των σχολείων δεν πρέπει να στηρίζεται στις προσλήψεις των αναπληρωτών που είναι μια προσωρινή λύση, αλλά θα πρέπει άμεσα να δρομολογήσει τις διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Η ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών πρέπει να τελειώσει. Το αίτημα για μόνιμους διορισμούς δεν είναι απλά απαίτηση των καιρών, είναι αναγκαιότητα

Ελπίζουμε πως η σχολική χρονιά 2017-2018 θα είναι η τελευταία χωρίς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Πάντα στη διάθεσή σας Παληγιάννης Βασίλειος

Διαβάστε επίσης...

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Σε κατάπτωση η παιδεία, σε παρακμή η Ελλάδα αλλά δεν θα πεθάνει»

TweetΜια γυναίκα δυναμική και πρωτοπόρα, μια προσωπικότητα σοφή και χαρισματική, ταυτόχρονα όμως ένας άνθρωπος σεμνός, …

Επιγραφική : Το μάθημα που θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτικό

TweetΑρχαία Ελληνικά μνημεία και επιγραφές διαθέτουν κι άλλες χώρες.Περηφανεύονται για αυτές τις αρχαιότητες, τις εκθέτουν …

Κοινή πανεκπαιδευτική διακήρυξη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ για την Απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου 2019

TweetΟι τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ,ΟΛΜΕ,ΟΙΕΛΕ) δίνουν τα τελευταία χρόνια κοινό αγώνα για την προάσπιση του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *