Δάσκαλοι Πύργου: Να σταματήσει ο ρατσισμός και η «γκετοποίηση» του 11ου Δημοτικού Σχολείου

Όχι στις υπόγειες μετεγγραφές μαθητών προς άλλα σχολεία

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, πήρε θέση για το γνωστό θέμα που έχει προκύψει με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, καταγγέλλοντας το ρατσισμού και τη «γκετοποίηση» του εν λόγω σχολείου. Παράλληλα  αναδεικνύει το πρωτόγνωρο γεγονός, για δημοτικό σχολείο, να μην έχει γίνει τα τελευταία χρόνια καμία εγγραφή «λαϊκών» παιδιών από τη συνοικία. Το ίδιο συμβαίνει και με το 12ονηπιαγωγείο της περιοχής. Ακόμα αναφέρεται στις παράνομες και υπόγειες μετεγγραφές μαθητών της περιοχής σε άλλα σχολεία του Πύργου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σχολεία μαμούθ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, καλεί την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας να κάνει έλεγχο για την τήρηση της νομιμότητας και να ελεγχθούν οι εγγραφές και οι μετεγγραφές από την έναρξη της σχολικής διαρροής το 2008-2009.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, για να συζητήσει το θέμα σχετικά με το 11ο Δ.Σ. Πύργου.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει προκύψει με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας στις 22/9/2017, το οποίο αναφέρεται σε καταγγελίες γονέων Ρομά μαθητών για «γκετοποίηση» του σχολείου. Στο συγκεκριμένο σχολείο δε φοιτούν, πλέον, «λαϊκά» παιδιά  αφού έχουν εγγραφεί ή μετεγγραφεί με μη νόμιμους τρόπους σε άλλα σχολεία του Πύργου.

Στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του 11ου Δ.Σ. Πύργου και από αυτούς παρευρέθησαν τέσσερις  (ο Δ/ντής και άλλοι τρεις εκπαιδευτικοί), προκειμένου να παράσχουν λεπτομερή ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο την προηγούμενη ημέρα είχε επισκεφτεί το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, προκειμένου να λάβει ενημέρωση σχετικά με το θέμα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου αφού έλαβε υπόψη την ενημέρωση από το Διευθυντή Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς του 11ου  Δ.Σ. καθώς και τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα, μετά από πολύωρη συζήτηση,  αποφασίζει ομόφωνα:

  1. Να καταγγείλει το γεγονός ότι κατά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μηδενική εγγραφή λαϊκών παιδιών στο 11ο Δ.Σ και στο 12ο Νηπ/γείο Πύργου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν στην πόλη του Πύργου, σχολεία μαμούθ με ότι αυτό συνεπάγεται (μάθημα σε κοντέινερ, σε λυόμενα αλλά και σε σχολεία μεγαλύτερα του12θεσίου)
  2. Να ζητήσει τον έλεγχο για την τήρηση της νομιμότητας όπως προέβλεπε και τα Π.Δ. 200&201/199 και προβλέπει το Π.Δ 79/2017
  • Να ελεγχθούν οι εγγραφές και οι μετεγγραφές από την έναρξη της σχολικής διαρροής (2008-2009)
  1. Να λειτουργήσει απρόσκοπτα το 11ο Δ.Σ. και 12ο Νηπιαγωγείο με την πλήρη στελέχωσή και αναβάθμισή τους, θεσπίζοντας το θεσμό του ολοημέρου καθώς και την ένταξη τους σε πρόγραμμα σίτισης.
  2. Να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Υπουργού Παιδείας (ΦΕΚ αρ144073/Δ1/6-9-2017) που ορίζει το 11ο Δ.Σ. Πύργου ως ένα από τα σχολεία που θα τοποθετηθεί Κοινωνική Λειτουργός κλάδου Π.Ε.30
  3. Να ζητήσει από τον Υπουργό Παιδείας να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του για την ενίσχυση σχολείων τέτοιου τύπου.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Μελπομένη Παπουτσή                                                            Λουί-Χάρης Ραμαροσόν

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *