Σύλλογος Πύργου: Να δοθεί λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών

Ανακοίνωση σχετικά με τη μεταφορά μαθητών

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου καλεί την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί την απροειδοποίητη εγκατάλειψη μαθητών μας στις στάσεις των λεωφορείων.

Καταδικάζει κάθε προσπάθεια να είναι οι μαθητές και οι γονείς τα θύματα της ανικανότητας και της ανευθυνότητας των υπευθύνων.

Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη μετακίνηση όλων των μαθητών από και προς το σχολείο, με ασφαλή τρόπο και χωρίς κόστος για τους γονείς των μαθητών οι οποίοι πλήττονται από την οικονομική κρίση και την υπερφορολόγηση και αδυνατούν ή δυσκολεύονται οικονομικά  πολλές φορές να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Έστω κι ένα παιδί να μείνει χωρίς πρόσβαση στη μάθηση αποτελεί πλήγμα για τον πολιτισμό και την κοινωνία μας και δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε.

Η εκπαιδευτική κοινότητα πολλές φορές έχει επισημάνει, ότι απαιτείται επανασχεδιασμός του συστήματος των μεταφορών μαθητών από και προς τα σχολεία μέσα από μελέτες ειδικών, συγκοινωνιολόγων, σε συνεργασία με την  Τοπική Αυτοδιοίκηση, με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, έξω από λογικές εξοικονόμησης πόρων και εξυπηρέτησης διαφόρων συμφερόντων.

Δεν μπορεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά στην ασφάλεια των παιδιών, το σχεδιασμό των μεταφορών να μη γίνεται έγκαιρα και να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις.

Δεν μπορεί να συνεχίζεται η έγκριση μεταφοράς μαθητών «για τεχνικούς λόγους» με μέσα μεταφοράς που δε διαθέτουν όσα προβλέπει η σύμβασή τους για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών (ζώνες ασφαλείας, συνοδό κλπ).

Απαιτείται η  ασφαλής και δωρεάν μετάβαση όλων των μαθητών στο σχολείο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, ώστε να έχουν όλα τα παιδιά ισότιμα το δικαίωμα πρόσβασης στο Δημόσιο Σχολείο.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *