Η μυστηριώδης δασκάλα που σκιαγραφεί τους χαρακτήρες των συναδέλφων

Προκαλεί μυστήριο ποια είναι η συνάδελφος της οποίας το κείμενο κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο σκιαγραφώντας χαρακτήρες εκπαιδευτικών.Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως είναι αναπληρώτρια και της αρέσει ο ηθοποιός Jon Snow από το Game of Thrones τον οποίο χαρακτηρίζει ως «μωρό».

Πάντως το κείμενο της μυστηριώδους δασκάλας «τα σπάει».Το παραθέτουμε όπως κυκλοφορεί ανυπόγραφο σε πολλά προφίλ στο Facebook :

«Πλησιάζοντας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς ας κάνουμε ένα τοπ 10 χαρακτήρων που περιστοιχίζουν την ελληνική διδασκαλική πραγματικότητα:

 1. Γιώργος Τσιγκουνίδης: Ο κλασικός δάσκαλος που παίρνει στην πρωτοβάθμια γιατί του έκοψαν 2,99 ευρώ.
  2. Σταμάτης Σταρχιδιστής: Ο συνάδελφος που δε βγαίνει ποτέ στην εφημερία, λείπει στις γιορτές και σου πετά και την ατάκα «Χάαρωσε δε θα γίνει κτ, άδραξε τη μέρα»
  3. Κική Παρανοΐδου: Η επιτομή της παράνοιας από αναπληρώτρια που μας πρήζει κάθε χρόνο για τα οικογενειακά της, γκομενικά της, οικονομικά της. (Άσε μας κουκλίτσα μου. Έχουμε και δικά μας προβλήματα. Ότι κάνω παρέα μαζί σου φέτος είναι καθαρά λόγω συνθηκών. Hello)
  4. Βούλα Οικογενειάτου : Αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα παιδιά της, εγγόνια της. Κάθεσαι τυχαία δίπλα της στο γραφείο και σου δείχνει μωρά. Και εγώ κυρία μου θέλω να σου δείξω το μωρό John Snow! Αλλά δεν κάνω έτσι.
  5. Γιάννης ο Παλιός: Μας έχει πρήξει ότι έχει 30 χρόνια υπηρεσίας και ότι και αυτός έχει τρέξει σε πολλά χωριά ως αναπληρωτής. Παίρνει συνέχεια Τρίτη -Τετάρτη, γιατί έχει 30 χρόνια υπηρεσίας. Τι δεν καταλαβαίνεις;
  6. Ιωάννα Κακομοίρογλου: Συζητά για ασθένειες, θανάτους, οικονομική κρίση. Αγαπημένη της έξοδος τα μνημόσυνα.
  7. Μαρία Ονειροπαρμένη: Πιστεύει ακόμη ότι θα διοριστούμε και το αναπληρωτιλίκι μας προσφέρει εμπειρίες που δε θα ζούσαμε αλλιώς.
  8. Άννα Ψώνογλου: Νομίζει ότι ο δάσκαλος είναι το πιο αξιοσέβαστο επάγγελμα, ότι θα αλλάξει τον κόσμο, ότι αυτή είναι η τοπ Δασκαλάρα, ότι θα τετραγωνίσει τον κύκλο…
  9. Χάρης Συνδικαλίσταρχος: Μας τα πρήζει κάθε χρόνο στις εκλογές ότι αυτός είναι ανεξάρτητος και αν βγει θα αλλάξει τον κλάδο.
  10. Πάρης Πέφτουλας. Ο κλασικός συνάδελφος, τις περισσότερες φορές σε μεγαλύτερη ηλικία, που το παίζει Δόγκανος. Είναι κάτι σαν τον θείο στα οικογενειακά τραπέζια που λέει » Εγώ θα κάτσω με τη νεολαία και σκέφτεσαι γίνεται να πεθάνει κι από βαρεμάρα;

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική.

Το νούμερο 11 είναι ο χαρακτήρας Κώστας και Δήμητρα Νορμαλίδη. Νορμάλ συνάδελφοι που γνωρίζεις κάθε χρόνο, κάνεις παρέα και λες πως ναι υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον κλάδο!»

 

 

Διαβάστε επίσης...

Τη Δευτέρα η γιορτή του Πολυτεχνείου εξ αναβολής

TweetΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΟΛΗΣ Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. Φ1/195376/ΓΔ4/13-11-2017 εγγράφου της Γεν. Δ/νσης …

Ανακοίνωση για την μη προσμέτρηση της ώρας σίτισης  σε αναπληρωτές στη Γ’ Αθήνας

Tweet17/11/2017 Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, Με προφορική οδηγία που δόθηκε από τη διεύθυνση της Γ Αθήνας από εδώ …

Η Ξένια Καλογεροπούλου αφηγείται παραμύθια σε παιδιά [πρόγραμμα]

TweetΕδώ και τέσσερα χρόνια η ψυχή του θεάτρου Πόρτα, Ξένια Καλογεροπούλου, αφηγείται παραμύθια απ’ όλον …

Αφήστε μια απάντηση