Τάξη Υποδοχής για τα προσφυγόπουλα πρότεινε στο υπουργείο η Α/θμια Μαγνησίας

Στα θρανία για δεύτερη συνεχή χρονιά αναμένεται να καθίσουν τα προσφυγόπουλα που προέρχονται κυρίως από τη Συρία και διαμένουν από πέρυσι στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.
Πέρυσι οι μαθητές δεκαπέντε μαθητές μπόρεσαν και έλαβαν το αγαθό της γνώσης κάνοντας τα πρώτα βήματα στη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Και τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, αφού πολύ γρήγορα έμαθαν να γράφουν και να μιλούν ελληνικά δείχνοντας ασίγαστη θέληση.
Το Τμήμα Υποδοχής λειτούργησε πέρυσι στο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, ενώ η διδασκαλία τους γινόταν από αναπληρώτρια δασκάλα.
Τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου και ακολούθησε λίγες μέρες αργότερα μια πολύ ξεχωριστή γιορτή στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα.
Για τη φετινή σχολική χρονιά που αρχίζει σε 20 ημέρες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσανατολίζεται να λειτουργήσει ξανά Τάξη Υποδοχής.«Οι μαθητές ανέρχονται αυτή τη στιγμή στους 25, ενώ πέρυσι το Τμήμα είχε ξεκινήσει με δεκαπέντε και ο αριθμός τους αυξομειωνόταν. Αρχικά υπήρχε η σκέψη οι μαθητές να διασπαρθούν σε διάφορα σχολεία ανάλογα με τις Τάξεις που μπορούν να φοιτήσουν. Ωστόσο, επειδή όλοι οι μαθητές διαμένουν στον ίδιο χώρο έξω από το Βόλο, κρίναμε καλύτερο να φοιτούν πάλι σε μια Τάξη Υποδοχής, όπως έγινε και πέρυσι και είχε ιδιαίτερη επιτυχία», αναφέρει ο Διυεθυντής Π/μιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος.

thessaliatv.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *