ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ : Ατύχησες και παντρεύτηκες συνάδελφο εκπαιδευτικό.Από φέτος αποσπώνται και οι σύζυγοι εξωτερικών φρουρών φυλακών.

Σχόλιο greekteachers.gr : “Αν ανήκετε στην κατηγορία των συναδέλφων που παντρεύτηκαν συνάδελφο εκπαιδευτικό και ανήκετε στο ίδιο Υπουργείο με το σύζυγό σας δεν έχετε δικαίωμα να αποσπαστείτε στον ίδιο τόπο κατά προτεραιότητα και να μένετε μαζί με την οικογένειά σας!!! Αντίθετα αν ο σύζυγός σας είναι εξωτερικός φρουρός των φυλακών  που έχει και το αμετάθετο θα έχετε αυτό το δικαίωμα.Κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας προσθέτει και μια κατηγορία για απόσπαση συζύγου.Ποτέ όμως δεν ενδιαφέρεται να προστατέψει την οικογένεια που και οι δυο σύζυγοι είναι εκπαιδευτικοί!! Παραλογισμός.Τους εκδικείται για κάτι;
Φυσικά δεν διαφωνεί κανένας με τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις.Διαφωνούμε όμως όλοι φαντάζομαι που οι εκπαιδευτικοί δεν είναι η προτεραιότητα”.
 
Η ΔΟΕ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
 
 
O Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Λάρισας κ.Γιώργος Νάστος μας ενημερώνει:

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

1. Οι εκπαιδευτικοί των παρακάτω κατηγοριών αποσπώνται από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, κατά σειρά προτεραιότητας ως ακολούθως:

α) Όσοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης.

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται οι εκπαιδευτικοί που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 13 Π.Δ. 50/96, της παρ. 8 του άρθρου 1 του Ν. 3194/2003 (Α’ 227), του άρθρου 17 του N. 3402/2005 (Α’ 258), των παρ. 1, 2 & 3 του άρθρου 6 του Ν. 3454/2006 (Α΄ 75) και του άρθρου 52 του Ν. 4115/2013 (Α΄24), όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 39 του Ν. 4403/16 (Α’ 125). Διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία διάταξη «Εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί, που τυγχάνουν γονείς ενός (1) αναπήρου τέκνου, με ποσοστό αναπηρίας 67% και, κατά συνέπεια, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που ο ν.3848/2010 (Α΄ 71) επιφυλάσσει στους πολύτεκνους».
Για την ειδική κατηγορία της παρούσης παραγράφου, εκτός από τις Γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ λαμβάνονται υπόψη και Γνωματεύσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι εκπαιδευτικοί που αιτούνται ένταξη στην ειδική κατηγορία ως γονείς ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67% επιλέγουν μόνο το συγκεκριμένο πεδίο και όχι το πεδίο «πολύτεκνος».

β) Είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, της ΕΥΠ καθώς και του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης καθώς και θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος (ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση (παρ. 1 του άρθρου 21 ν. 2946/2001 ΦΕΚ 224/8-10-2001 τ.Α΄ όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 72 του Ν. 4316/14 και παρ. 4, άρθρο 17 του Ν.3649/2008). Στην ίδια κατηγορία εμπίπτουν και οι σύζυγοι των ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας, ύστερα από την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας με τις διατάξεις N. 4325/2015.

Για τις περιπτώσεις συζύγων στρατιωτικών, που τελούν «υπό μετακίνηση» και δεν είναι γνωστός ο τόπος εργασίας τους, δε θα υποβληθούν αιτήσεις κατά την παρούσα διαδικασία. Οι αιτήσεις δύνανται να υποβάλλονται ηλεκτρονικά όταν καθίσταται γνωστός ο τόπος μετακίνησης και θα εξετάζονται για την ολοκλήρωσή τους στο πλαίσιο ύπαρξης λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων.

γ) Είναι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων (άρθρο 93 παρ. 7 του Ν.3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 7 παρ. 2 του Ν.4071/2012, άρθρο 182 παρ. 10 του ν. 3852/2010 και άρθρο 46 παρ. 7 του Ν. 2413/1996).

δ) Είναι σύζυγοι δικαστικών λειτουργών και σύζυγοι του κύριου προσωπικού του ΝΣΚ (παρ. 3, άρθρου 47 ν. 2304/95, παρ. 3 άρθρου 50 ν.1756/1988 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.1 του άρθρου 94 ν.4055/2012 και παρ. 20, άρθρου 19 ν.2386/1996).

ε) Είναι σύζυγοι μελών ΔΕΠ (άρθρο 44Α παρ. 12α του ν. 4115/2013).

στ) Είναι σύζυγοι επικουρικών ιατρών που υπηρετούν σε άγονες, απομακρυσμένες, νησιωτικές και προβληματικές περιοχές [παρ. 2 της αριθμ. Α2α/Γ.Π. οικ. 42875/8-6-2015 (ΦΕΚ 1078/ 9-6-2015) Απόφασης του Υπουργού Υγείας].

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ!
Σε περίπτωση που δε δηλωθεί ως πρώτη προτίμηση το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που υφίσταται η συνυπηρέτηση δεν ισχύει η κατά προτεραιότητα απόσπαση. Στις ανωτέρω περιπτώσεις β, γ, δ και ε κατά προτεραιότητα αποσπάσεων, αν δεν υπάρχουν λειτουργικά κενά στην περιοχή όπου συντρέχει ο λόγος της κατά προτεραιότητα απόσπασης, η απόσπαση δύναται να πραγματοποιείται σε όμορη αυτής περιοχή. Γι’ αυτό καλούνται οι εκπαιδευτικοί να δηλώνουν και περιοχές όμορες της περιοχής πρώτης προτίμησης, εφόσον επιθυμούν. Η εξέταση των αιτήσεων απόσπασης των κατηγοριών αυτών θα γίνεται βάσει των προτιμήσεων ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ στο πλαίσιο ύπαρξης λειτουργικών αναγκών. Για τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης οι αιτήσεις ικανοποιούνται εντός των νομών αυτών και πέραν των προτιμήσεών τους, εάν δεν υφίστανται λειτουργικές ανάγκες στις συγκεκριμένες προτιμήσεις τους.

2. ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

2.1. Στην περίπτωση α’ (ειδική κατηγορία μετάθεσης) για την απόδειξη των λόγων υγείας αρκεί Γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής και όχι αποκλειστικά δευτεροβάθμιας ή Κ.Ε.Π.Α., όπως απαιτείται με το νομικό πλαίσιο των μεταθέσεων και τα δικαιολογητικά/γνωματεύσεις υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς ως ακολούθως:

α) Για Γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί από: ΚΕΠΑ θα πρέπει στην ηλεκτρονική αίτηση, αφού επιλεγεί το πεδίο «Ειδική κατηγορία», να συμπληρωθούν τα πεδία: «Αριθμός Επιτροπής» και «Αριθμός Μητρώου ΚΕΠΑ», χωρίς καθέτους ή κενά και επομένως δεν θα υποβληθούν/αποσταλούν από τους εκπαιδευτικούς, Α/θμια Υγειονομική Επιτροπή ή Β/θμια Υγειονομική επιτροπή, θα πρέπει να αποσταλούν από τους ενδιαφερόμενους σε κλειστό φάκελο με την ένδειξη «εμπιστευτικό πρωτόκολλο» στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι), επισυνάπτοντας απλή αίτηση, στην οποία θα αναφέρουν σε ποιον/ποιους αφορά η ασθένεια, τα στοιχεία τους (οπωσδήποτε τον ΑΜ) και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης που υπέβαλαν στο opsyd.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα ανωτέρω δικαιολογητικά αφορούν για ένταξη σε ειδική κατηγορία (κατά προτεραιότητα απόσπαση) και όχι σε μοριοδότηση.

β) Η απόδειξη της πολυτεκνίας προκύπτει από το Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και από τη βεβαίωση που έχει εκδοθεί από την ΑΣΠΕ, για την οποία θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να αναγράφουν τον αριθμό ΑΣΠΕ στην αίτηση. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν σπουδάζοντα τέκνα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία (άρθρο 6 παρ 1-3 του Ν.3454/2006) συνυποβάλλονται αντίστοιχα δικαιολογητικά (upload).
Και για τις δύο ανωτέρω περιπτώσεις τα απαιτούμενα στοιχεία του Πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, θα ληφθούν σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ίδιο Κεφάλαιο στην Ενότητα Α΄ παρ. 2.1.

2.2. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις (β, γ, δ και ε) των εκπαιδευτικών που θέλουν να υπαχθούν στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί μεταφορτώνουν τα σχετικά δικαιολογητικά στην αίτηση απόσπασης και ο έλεγχος από τις ΔΠΕ/ΔΔΕ θα γίνει βάσει των δικαιολογητικών αυτών και του φακέλου που τηρείται για κάθε εκπαιδευτικό και δεν θα διαβιβαστούν στις Διευθύνσεις Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης –Τμήματα Γ’ αντίστοιχα – του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πλην των αιτήσεων που αφορούν σε αμφισβητούμενες περιπτώσεις υπαγωγής σε κατά προτεραιότητα απόσπαση.

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *