Μονιμοποιεί τους αναπληρωτές η Κύπρος εφαρμόζοντας το Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Ένα σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος σαν την Κύπρο, η οποία έχει θεσμούς και πολίτευμα προεδρικής Δημοκρατίας έλαβε μια απόφαση που έχουν λάβει κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ιταλία για τους πέραν των 30 μηνών συμβασιούχους αναπληρωτές.

Όπως διαβάζουμε στην κυπριακή ιστοσελίδα politis.com  την απόφαση να καταστούν αορίστου χρόνου οι μη μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν εργαστεί πέραν των 30 μηνών έλαβε  το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου καθώς αυτό υπέδειξε η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτό ανακοίνωσε μετά τη συνεδρία του σώματος ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ.Κώστας Καδής, εκφράζοντας την πεποίθηση πως με αυτή την εξέλιξη αίρονται όλες οι επιφυλάξεις για την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών.

Ο κ. Καδής ανέφερε πως  συζητήθηκε ενώπιον του Υπουργικού το θέμα που αφορά το νέο σύστημα διορισμών. “Τέθηκαν όλες οι πτυχές αυτού του ζητήματος και λήφθηκε η πολιτική απόφαση να προχωρήσουμε στη διασφάλιση των μη μόνιμων εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάστηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα πέραν των 30 μηνών, σύμφωνα και με τις υποδείξεις της Νομικής Υπηρεσίας, καθιστώντας τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου”, πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως από την αρχή της συζήτησης αυτού του θέματος η θέση της Κυβέρνησης ήταν ότι “θα έπρεπε να δούμε με ευαισθησία αυτούς τους εκπαιδευτικούς.  Το έχουμε κάνει μέσα από τις διαδικασίες και τα δεδομένα που είχαμε ενώπιόν μας και τις συμβουλές της Νομικής Υπηρεσίας, και πιστεύω ότι με αυτή την εξέλιξη αίρονται όλες οι επιφυλάξεις για την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών”.

Στην Ελλάδα αναμένεται η προσφυγή της ΔΟΕ για τη δικαίωση των χιλιάδων αναπληρωτών. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου της ΔΟΕ κ.Θανάσης Κικινής στη διάρκεια της εκδήλωσης – ημερίδας που διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή στο Λαζαράκειο ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας, όπου συζητήθηκαν θέματα του κλάδου.

Συγκεκριμένα, η νομική σύμβουλος της Ομοσπονδίας πρόκειται να καταθέσει προσφυγή υπέρ της μονιμοποίησης των αναπληρωτών, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

Ας ελπίσουμε σε δικαίωση και των ελλαδιτών εκπαιδευτικών.

 Η ομηρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

 

Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!!

 

ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ – Προσφυγή της Δ.Ο.Ε. στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Μονιμοποίηση Αναπληρωτών : Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ προανήγγειλε στην Αμαλιάδα νομική πρωτοβουλία σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

 

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *