Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών ζητά επιμόνως να δει τον υπουργό κι εκείνος αρνείται!!

Το Σάββατο 13 Μαΐου το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά «Καλημέρα», στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ,ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών κ.Αναστάσιος Καζαντζίδης, κατήγγειλε τη «ρατσιστική επίθεση του Υπουργείου Παιδείας προς τους Ποντίους».

Αναφέρθηκε στον πρώην υπουργό κ.Φίλη αλλά και τον σημερινό κ.Γαβρόγλου επειδή έβγαλαν εντελώς απροειδοποίητα από την εξεταστέα ύλη του μαθήματος ιστορίας επιλογής του Λυκείου τις σελίδες που αναφέρονται στη γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής από τον Κεμάλ!
Όπως είπε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών ζητά επιμόνως να δει τον υπουργό κι εκείνος αρνείται.
Επίσης ο κ. Καζαντζίδης εκφράστηκε με σκληρή γλώσσα για τον κ.Φίλη, επειδή έβγαλε από το πρόγραμμα της Δια Βίου Μάθησης τη διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου, με αποτέλεσμα να καταργηθούν πολλά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και Πόντιοι που ήθελαν να διδαχτούν τη γλώσσα των προγόνων τους, να μην μπορούν!
Αναφέρθηκε επίσης και στη συνεργασία του Συνδέσμου με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τη λειτουργία των δέκα τμημάτων εκμάθησης της Ποντιακής Διαλέκτου στη Θεσσαλονίκη με την εθελοντική βοήθεια των πιστοποιημένων δασκάλων και φιλολόγων, όπως η κα.Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου που διδάσκει στη Θεσσαλονίκη.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης...

Τη Δευτέρα η γιορτή του Πολυτεχνείου εξ αναβολής

TweetΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΟΛΗΣ Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. Φ1/195376/ΓΔ4/13-11-2017 εγγράφου της Γεν. Δ/νσης …

Ανακοίνωση για την μη προσμέτρηση της ώρας σίτισης  σε αναπληρωτές στη Γ’ Αθήνας

Tweet17/11/2017 Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, Με προφορική οδηγία που δόθηκε από τη διεύθυνση της Γ Αθήνας από εδώ …

Η Ξένια Καλογεροπούλου αφηγείται παραμύθια σε παιδιά [πρόγραμμα]

TweetΕδώ και τέσσερα χρόνια η ψυχή του θεάτρου Πόρτα, Ξένια Καλογεροπούλου, αφηγείται παραμύθια απ’ όλον …

Αφήστε μια απάντηση