Η καλύτερη εκπαιδευτικός στον κόσμο αντί για διαγωνίσματα δίνει στα παιδιά επιλογές

Η Nancie Atwell δημιούργησε το Κέντρο Διδασκαλίας και Μάθησης στο Μέιν των ΗΠΑ, με στόχο μαθητές και καθηγητές να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

H Nancie Atwell δημιούργησε το Κέντρο Διδασκαλίας και Μάθησης στο Μέιν των ΗΠΑ, με στόχο μαθητές και καθηγητές να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Φέτος, τιμήθηκε  με το βραβείο του Καλύτερου Εκπαιδευτικού στον κόσμο. Η φιλοσοφία της είναι: δώστε στα παιδιά επιλογές.

Οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν διαμορφωθεί με τρόπο που να ενισχύει τη συνεργασία μαθητών και καθηγητών, ενώ το τυπικό σχολικό πρόγραμμα προσεγγίζεται με ένα διαφορετικό τρόπο: κάθε μαθητής ενθαρρύνεται να ερευνήσει αυτό που βρίσκει ενδιαφέρον σε κάθε μάθημα και όχι απλά να αποστηθίσει. Μάλιστα στη διάρκεια της χρονιάς δεν υπάρχουν τεστ και διαγωνίσματα, αλλά οι μαθητές αναλαμβάνουν εργασίες.

Το ποσό των διδάκτρων του Center for Teaching and Learning προσαρμόζεται ανάλογα με το εισόδημα των γονέων, με αποτέλεσμα στο σχολείο να φοιτούν μαθητές από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Στο σχολείο «φοιτούν» ακόμα και εκπαιδευτικοί οι οποίοι έρχονται ως επισκέπτες και για 4 μέρες μαθαίνουν μαζί με τα παιδιά, ανακαλύπτοντας νέες δεξιότητες και ανανεώνοντας τον τρόπο διδασκαλίας τους.

Οι μαθητές επιλέγουν οι ίδιοι τα βιβλία που θέλουν να διαβάσουν, καθώς και τα θέματα για τα οποία θέλουν να γράψουν. Καθένας διαβάζει περίπου 40 βιβλία το χρόνο λόγω του ειδικού σχεδιασμού του σχολείου που τα ενθαρρύνει και αυξάνει τη μαθητική τους ικανότητα. Πολλοί από αυτούς  μάλιστα έχουν γίνει οι ίδιοι εκδότες βιβλίων, ενώ αποσπούν περισσότερες διακρίσεις και βραβεία από οποιοδήποτε άλλο δημοτικό σχολείο.

Η Nancie Atwell έχει δηλώσει ότι όταν ήταν μικρή δεν της άρεσε καθόλου το σχολείο: «Διάβαζα συνέχεια, αλλά όχι τις εργασίες που μου είχαν ανατεθεί από το σχολείο». Οι μαθητές της διαβάζουν 40 βιβλία κατά μέσο όρο μέσα σε μια σχολική χρονιά.

Η ίδια είπε ότι τα χρήματα που κέρδισε από το βραβείο θα τα επενδύσει στο Center for Teaching and Learning για να δώσει περισσότερες υποτροφίες σε μαθητές της.

Η Nancie Atwell έχει δηλώσει ότι όταν ήταν μικρή δεν της άρεσε καθόλου το σχολείο: «Διάβαζα συνέχεια, αλλά όχι τις εργασίες που μου είχαν ανατεθεί από το σχολείο».

 

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *