Μανώλης Σφακιανάκης : Ασφαλής υπολογιστής είναι ο κλειστός υπολογιστής

«Ακόμη και μέσω email που στέλνουμε, μπορούν οι επιτήδειοι να μας παγιδέψουν και να αποκτήσουν τον έλεγχο του υπολογιστή μας.»

Αν και καλεσμένος από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου για να μας μιλήσει τα νέα δεδομένα στο επιχειρείν, τις διαδικτυακές συναλλαγές, εντούτοις ο στρατηγός Μανόλης Σφακιανάκης, ίσως το πιο εξειδικευμένο άτομο σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος … για χάρη του ακροατηρίου του (μαμάδες και παιδιά) αφιέρωσε το πρώτο μέρος της ομιλίας του για τους κινδύνους του ίντερνετ και τους πολλούς τρόπους εξαπάτηση μας από τους επιτήδειους.

Η ομιλία ήταν πάρα πολύ κατατοπιστική σε μια γεμάτη αίθουσα και πολλά συγχαρητήρια στους υπεύθυνους, κ. Αννουσάκη Γιώργο εκπρόσωπο ΕΣΕΕ και κ. Πατεράκη Βαγγέλη πρόεδρου ΝΕΣΚ για την πρωτοβουλία αυτή.

Μερικά που πρέπει να κρατήσουμε απο τα πολλά που ανέφερε σήμερα ο κ. Σφακιανάκης:
-Το διαδίκτυο είναι το φως, μονόδρομος για την πρόοδο και κάνει τον κόσμο καλύτερο γιατί το 98% του διαδικτύου είναι θετικό.
– Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία. Ακόμη και μέσω email που στέλνουμε, μπορούν οι επιτήδειοι να μας παγιδέψουν και να αποκτήσουν τον έλεγχο του υπολογιστή μας. Ασφαλής υπολογιστής είναι ο κλειστός υπολογιστής και εκτός πρίζας.
– Τέλος χαρακτήρισε υπερβολικό τον θόρυβο για το Διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyberbullying). Η καζούρα που λέγαμε στα χρόνια μας και με την οποία μεγαλώσαμε, είναι αυτό που σήμερα αποκαλείται από πολλούς Διαδικτυακός εκφοβισμός. Υπάρχει μεγάλη υπερβολή σε αυτό.

Πηγή

sadentrepese.blogspot.com – cretalive.gr

Διαβάστε επίσης...

Καταργούν τον ΕΟΠΥΥ με ένα Προεδρικό Διάταγμα! Ριζικές αλλαγές

Tweet – Οι διοικητικές και οικονομικές αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ μεταφέρονται σε ειδική διεύθυνση του υπουργείου …

Άλλα γνωματεύει το ΚΕΔΔΥ, άλλα κάνει το Υπουργείο Παιδείας

TweetΚαθολική ήταν χθες η συμμετοχή των μαθητών στην αποχή από το μάθημα της πρώτης ώρας …

Στα 284 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς -34 σε μια εβδομάδα

TweetΜεγαλώνει η λίστα των πολιτών που νοσούν από ιλαρά, αφού σε διάστημα επτά ημερών εντοπίστηκαν …

Αφήστε μια απάντηση