The renovated Edicule is seen in the Church of the Holy Sepulchre, traditionally believed to be the site of the crucifixion of Jesus Christ, in Jerusalem's old city Monday, Mar. 20, 2017. A Greek restoration team has completed a historic renovation of the Edicule, the shrine that tradition says houses the cave where Jesus was buried and rose to heaven. (AP Photo/Sebastian Scheiner)

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου από την ελληνική ομάδα

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (AP). Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου και το ιστορικό μνημείο επανέκτησε την παλιά του αίγλη, έγραψε το «Associated Press», επισημαίνοντας πως αυτό έγινε πάνω στην ώρα για το Πάσχα.

Η ελληνική ομάδα που ανέλαβε την αποκατάσταση έφερε εις πέρας την αποστολή της ανακαίνισης του του Ιερού Κουβουκλίου, η «παράδοση» του οποίου θα γίνει την Τετάρτη ενώπιον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

«Εφυγε» πλέον το αντιαισθητικό σιδερένιο κλουβί που είχε χτιστεί γύρω από τις βρετανικές Αρχές το 1947 για να συγκρατήσει τα τειχία. Επίσης, δεν υπάρχει πλέον η μαύρη αιθάλη στην πέτρα της πρόσοψης από τα κεριά που άναβαν για δεκαετίες οι πιστοί.

Το κυριότερα, τέλος για τους φόβους σχετικά με την σταθερότητα του μνημείου, το οποίο δεν είχε αποκατασταθεί για περισσότερα από 200 χρόνια.

«Αν αυτή η παρέμβαση δεν είχε γίνει τώρα, ήταν πολύ μεγάλος ο κίνδυνος να έχουμε κατάρρευση», δήλωσε η Bonnie Burnham του World Monuments Fund (WMF). «Πρόκειται για πλήρη μεταμόρφωση του μνημείου».

Το WMF παρείχε ένα αρχικό κεφάλαιο 1,4 εκατ. δολ. από τα 4 εκατ. δολ. που απαιτούνταν για την αποκατάσταση, χάρη σε μία δωρεά από τη χήρα του ιδρυτή της Atlantic Records. Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Abdullah II και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Mahmoud Abbas επίσης έβαλαν από 150.00 ευρώ έκαστος, μαζί με άλλους ιδιωτικούς οργανισμούς και δωρεές από εκκλησίες, είπε η κ. Burnham.

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου από την ελληνική ομάδα

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *