Προτείνουν την αξιολόγηση των Διευθυντών από τον Σύλλογο γονέων

Πρόταση για την επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων κατέθεσε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο Αν. Γραμματέας Παιδείας του συγκυβερνώντος  κόμματος, των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Αλέξανδρος Καρβούνης, ενόψει σύνταξης του νέου νόμου.

Ειδικότερα  το συγκυβερνών κόμμα εισηγήθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στον υπουργό Παιδείας:

Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, τα στελέχη αξιολογούνται με σταθμισμένα αντικειμενικά κριτήρια  με μορφή συμπλήρωσης ερωτηματολογίου (συγκεκριμένο για κάθε κατηγορία αξιολογητών), τόσο από τους άμεσους προϊσταμένους τους (Διευθυντές Εκπ/σης), τον Σύλλογο Διδασκόντων, καθώς και από: το Σύλλογο Γονέων, τον Σχολικό Σύμβουλο και την Σχολική Επιτροπή του Δήμου. Οι αξιολογήσεις θα είναι ετήσιες. Ο μέσος όρος αυτών, θα αποτελέσει την τελική αξιολόγηση η οποία θα μοριοδοτείται και θα συνοδεύει τον φάκελο του υποψηφίου ως Διευθυντή.

Εξελίξεις και γνωμοδότηση

Ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έστειλε έγγραφο στη νομική υπηρεσία του Υπουργείου με το οποίο ζητάει τη γνώμη της σχετικά με τις κινήσεις του ύστερα από την ακύρωτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας επί της απόφασης του τότε Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη που καθόριζε τη διαδικασία , υποβολής αιτήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *