Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με αντιπροσωπεία της Unicef

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Συντονιστή της Unicef για την Ελλάδα, κ. LaurentChapuis, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, κας Σοφίας Τζιτζίκου και του Ειδικού Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ. Ευστάθιου Λιανού – Λιάντη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, ο κ. Chapuis ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών για το σύνολο των δράσεων, τις οποίες πραγματοποιεί η Unicef στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στα προγράμματα προστασίας των Δικαιωμάτων των παιδιών, εκπαίδευσης και ψυχολογικής υποστήριξής τους.

Επιπλέον, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, κα Σοφία Τζιτζίκου αναφέρθηκε εκτενώς στη συνδρομή του Οργανισμού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επιδεικνύοντας ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά- πρόσφυγες.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμανατίδης ευχαρίστησε τόσο τον κ. Chapuis, όσο και την κα Τζιτζίκου για την πολύτιμη συνδρομή της Unicef στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανακούφιση των προσφυγικών πληθυσμών, αναφέροντας ότι εξετάζονται τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Unicef στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *