Tweeria: Online παιχνίδι με βάση το Twitter

To ίδιο το Τwitter είναι η «πλατφόρμα/ αρένα» όπου διαδραματίζεται το «Tweeria» : πρόκειται για ένα αποκαλούμενο «Lazy Twitter RPG» («τεμπέλικο παιχνίδι ρόλων στο Twitter»), το οποίο προϋποθέτει απλά και μόνο την ύπαρξη ενός λογαριασμού.

Το «Tweeria» είναι ένας αέναος online «πόλεμος», όπου η κάθε δραστηριότητά του χρήστη (retweet, reply κ.ο.κ) μεταφράζεται σε μία ενέργεια που παραπέμπει σε online παιχνίδι ρόλων, όπως το World of Warcraft: ένα retweet μπορεί να «μεταφράζεται» ως χτύπημα με σπαθί ή μαγικό ξόρκι. Το πρόγραμμα αντλεί δεδομένα από το ΑΡΙ του Twitter, δημιουργώντας έναν χαρακτήρα για κάθε λογαριασμό, και αποδίδοντάς του πόντους υγείας και στατιστικά (δύναμη, αντοχή κλπ), που προκύπτουν από τα tweets και τους followers. Ο χρήστης μπορεί να επιχειρεί μαζί με τους φίλους του, ολοκληρώνοντας αποστολές, ή να μάχεται εναντίον άλλων παικτών (player vs player). Αυτό που προκύπτει είναι ένα… «εναλλακτικό» Twitter, όπου ο παίκτης μάχεται διαρκώς μαζί και εναντίον των πάντων.

Η κεντρική ιδέα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, ήταν η δημιουργία ενός νέου, social game, όπου το ίδιο το παιχνίδι προκύπτει από τη δραστηριότητα στο κοινωνικό δίκτυο, οπότε και ο παίκτης δεν χρειάζεται να ασχολείται επιπροσθέτως, ενώ αποτελεί και κίνητρο για περισσότερη επαφή και συναναστροφή με άλλους χρήστες, καθώς, από τη στιγμή που διαδραματίζεται παράλληλα με το κανονικό παιχνίδι, αυξημένη δραστηριότητα στο Twitter σημαίνει και περισσότερες περιπέτειες (έστω και… χαοτικές) στο Tweeria.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι ότι, από τη στιγμή που υπάρχουν πολλοί διάσημοι χρήστες στο Twitter, ένας παίκτης μπορεί να βρεθεί στο σημείο να έρθει αντιμέτωπος μαζί τους (όπως στην περίπτωση ενός παίκτη που «επιτέθηκε» στο λογαριασμό του Πάπα, αλλά… κατατροπώθηκε).

Ωστόσο, αν και το παιχνίδι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, φαίνεται να πάει καλά (14.000 χρήστες, και 18.000 επισκέψεις την ημέρα), έχει προκύψει ένα σοβαρό θέμα λόγω της κλοπής υλικού από δημιουργούς, οι οποίοι είδαν ξαφνικά στο παιχνίδι να χρησιμοποιούνται φωτογραφίες ή artwork (ζωγραφιές) που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι και είχαν ανεβάσει στο Twitter κάποια στιγμή. Ιδιαίτερα έχουν «στοχοποιηθεί» το artwork του παιχνιδιού με κάρτες που βασίζεται στον κόσμο του World of Warcraft, καθώς και πολλοί χρήστες του DeviantArt, που ενημερώθηκαν ξαφνικά ότι στο Tweeria χρησιμοποιείται η δουλειά τους.

Οι συντελεστές του παιχνιδιού (Tweenk), ωστόσο, ισχυρίζονται πως ο τρόπος χρήσης του υλικού από πλευράς τους είναι σύμφωνο με τους ισχύοντες όρους χρήσης. Σε δημοσίευμά τους σε blog, δήλωσαν πως τέτοια θέματα προκύπτουν επειδή το Tweeria είναι ένα μικρό, ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό και πειραματικό εγχείρημα πάνω σε ένα παιχνίδι ρόλων που βασίζεται στο Twitter, το οποίο είχε μεγαλύτερη επιτυχία από ό,τι αναμενόταν. Επίσης, είπαν πως δεν έχουν πρόθεση να καταπατήσουν τα πνευματικά δικαιώματα κανενός, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια δέσμευση για απόσυρση του υλικού, εκτός και αν υπάρξει σχετική επαφή και συνεννόηση με τον δημιουργό.

naftemporiki

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *