Γονείς μην αντιδράσετε…αν τα παιδιά σας επισκεφτούν ένα τζαμί!!

Διαβάσαμε με όλο το σεβασμό το άρθρο ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ > ΒΙΒΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – “Ελληνόπουλα επισκεφθείτε το… τζαμί της περιοχής σας”!

και μιας και έχουμε δημοκρατία σωστό είναι να καταθέτει ο κάθε πολίτης τις απόψεις του και να ζητά και από τους υπόλοιπους να αντιδράσουν αρκεί βέβαια να υπάρχει ένας σοβαρός λόγος και να γνωρίζουν πλήρως για ποιο σκοπό καλούνται να αντιδράσουν.

Το άρθρο αναφέρεται σε μια ερώτηση ενός κειμένου του ανθολογίου της Δ’ Δημοτικού που αφιερώνει μια ολόκληρη ενότητα στη θρησκεία.

Η ενότητα αυτή προσεγγίζει την έννοια της θρησκείας παγκόσμια με ένα ποιήμα του Νικηφόρου Βρεττάκου “Η Ειρήνη, Ο Ιησούς και το πουλί, ένα ποιήμα του Ινδού ποιητή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ για το Θεό “Είσαι ουρανός απέραντος”,  ένα κείμενο της συγγραφέας Έλσας Χίου με τίτλο “Ο Νορντίν στην εκκλησία”, ένα ποιήμα της Ντίνα Χατζηνικολάου ‘Η δική µου προσευχή”, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της Κεφαλονιάς, ένα κείμενο της Βούλας Μάστορη “Τότε που πήγαµε βόλτα τον Επιτάφιο” και τέλος ένα ποιήμα του Κώστα Βάρναλη “Η µάνα του Χριστού”

 

Η ερώτηση που προκαλεί την οργή των συντακτών του κειμένου βρίσκεται στο τέλος του κειμένου της Έλσας Χίου με τίτλο “Ο Νορντίν στην εκκλησία”.Η ερώτηση με αφορμή το κείμενο όπου ένα παιδάκι μουσουλμανάκι επισκέπτεται και εντυπωσιάζεται από την επίσκεψη σε μια εκκλησία καλεί τους μαθητές να φέρουν πληροφορίες για ένα τζαμί ή να επισκεφθούν ένα τζαμί αν υπάρχει στην περιοχή τους.

 

Τώρα λοιπόν με όλες τις παραπάνω πληροφορίες επαφίεται στους γονείς αν αξίζει να αντιδράσουν για ένα τέτοιο θέμα, με δεδομένο πως στα σχολεία μας υπάρχουν και παιδιά που είναι μουσουλμάνοι και ο δάσκαλος οφείλει να τα εντάξει επιλέγοντας ένα τέτοιο κείμενο.Επίσης είναι γεγονός πως σε κάποιες ελάχιστες περιοχές της χώρας μας υπάρχουν και τζαμιά απομεινάρια της σκλαβιάς μας από τους τούρκους. Η επίσκεψη αυτή θα επηρέαζε τα παιδιά μας ή θα τα μάθαινε πολλά πράγματα;

Καταλήγοντας θα λέγαμε …Ας ασχοληθούν οι γονείς με τα τουρκικά σίριαλ που βλέπουν καθημερινά τα παιδιά μας και ας αφήσουν τους Έλληνες δασκάλους να κάνουν τη δουλειά τους και να τους έχουν εμπιστοσύνη.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *