Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις στις δομές της ειδικής αγωγής

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι σε σημερινή επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώθηκε ότι ΔΕΝ θα γίνουν σήμερα οι προσλήψεις για τις δομές της ειδικής αγωγής. Ο λόγος είναι ότι όλη την εβδομάδα (όπως και χθες) ανέμεναν την έγκριση των 100 πιστώσεων για τα ΚΕΔΔΥ για να προχωρήσουν στις προσλήψεις καθώς, σωστά το Υπουργείο

προσανατολίζεται να γίνουν πρώτα οι προσλήψεις για τα ΚΕΔΔΥ. Από το Υπουργείο μας ανέφεραν ότι περιμένουν την έγκριση από τη διαχειριστική υπηρεσία ΙΣΩΣ τη Δευτέρα για να προχωρήσουν στις 100 προσλήψεις για τα ΚΕΔΔΥ. Εμείς με τη σειρά μας διαμηνύσαμε ότι όσο περνάνε οι μέρες τόσοι περισσότεροι εκπαιδευτικοί χάνουν το δικαίωμα για επίδομα ανεργίας και μας δεσμεύτηκαν ότι αν δεν έχουν εγκριθεί τα ΚΕΔΔΥ μέχρι τη Δευτέρα τότε θα προχωρήσουν στις υπόλοιπες προσλήψεις, κάτι το οποίο μας ικανοποίησε, αρκεί βεβαίως να τηρηθεί.

Ελπίζουμε ότι δε θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και ότι τη Δευτέρα θα γίνει πρώτα η φάση για τα ΚΕΔΔΥ για να προχωρήσουν έπειτα στις υπόλοιπες προσλήψεις. Να τονίσουμε ότι τα αιτήματα για τα ΚΕΔΔΥ είναι 150 και οι πιστώσεις 100 κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη 50 κενά. Πρέπει να πιέσουμε για κάλυψή τους. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι οι 100 προσλήψεις αφορούν την α/θμια και τη β/θμια με πάνω από 50% να πηγαίνει στην α/θμια. Η κατανομή δασκάλων και νηπιαγωγών δεν έχει γίνει ακόμα.

Συνάδελφοι προσπαθούμε πάντα να ενημερώνουμε έγκυρα και να πιέζουμε προς όφελος των αναπληρωτών. Πολλές από τις πιέσεις έχουν αποτέλεσμα. Πιέσαμε για γ’ φάση παράλληλης στήριξης, πιέζουμε συνεχώς και για τη γενική αγωγή. Συνεχίζουμε. Ελάτε μαζί μας να ισχυροποιήσουμε τον ΠΣΑΕΠ . Να δυναμώσετε τη φωνή σας για να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε τα πάγια αιτήματα του κλάδου μας !

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *