Διεθνής συμμαχία της «Αποστολής» για τα παιδιά

ΜΕ UNICEF ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η «Αποστολή» ένωσε τις δυνάμεις της, με τον κορυφαίο, παγκοσμίως, ανθρωπιστικό διακυβερνητικό οργανισμό την Unicef, τη Φιλανδική και τη Σουηδική Εκκλησία και την μη κυβερνητική οργάνωση « Έλιξ» για την δημιουργία ενός παράθυρου ευκαιρίας και ένταξης χιλιάδων παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση στις περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Στόχος της  «Αποστολής», σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, είναι η στήριξη του έργου που έχει αναλάβει η ελληνική δημόσια εκπαίδευση για τη βέλτιστη ένταξη των παιδιών στην μάθηση αλλά και την ελληνική κοινωνία.

Στα προγράμματα θα απασχολείται  εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και ο σχεδιασμός μαθημάτων θα γίνεται σε συνεργασία με άτομα από την προσφυγική κοινότητα που θα απασχολούνται στο πρόγραμμα, των οποίων η συμβολή θα είναι καθοριστική για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης.
Τα προγράμματα  είναι εμπλουτισμένα με μαθησιακό υλικό και δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών λαμβάνοντας πάντα υπόψη και σεβόμενοι την πολιτισμική τους ταυτότητα και υπόβαθρο και απευθύνεται σε 3 ηλικιακές ομάδες:

Παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών με δραστηριότητες εισαγωγής στη μάθηση έχοντας ως επίκεντρο το παιχνίδι και την δημιουργική απασχόληση.

Μαθητές 6 έως 15 ετών στα οποία θα παρέχεται μαθησιακή υποστήριξη, αφού σκοπός είναι να ενισχύσει τα παιδιά στη συμμετοχή τους στις σχολικές αίθουσες των δημόσιων σχολείων στα οποία ήδη προσφέρεται επίσημη εκπαίδευση.

Μαθητές 16 και 17 ετών, που μέχρι στιγμής δεν συμπεριλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου και θα έχουν τη χαρά να μετέχουν στην εκμάθηση της ελληνικής, της αγγλικής και της μητρικής τους γλώσσας. Επίσης θα τους  παρέχονται μαθήματα που αφορούν στην ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής τους κατάστασης και της ομαλής ένταξής τους στην κοινωνία.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας υποδέχτηκαν και μίλησαν τις αντιπροσωπείες πριν την έναρξη σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε για την κατάρτιση του προσωπικού που θα στελεχώσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Όπως ανέφεραν  « ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. Ιερωνυμος με την  «Αποστολή» προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά – ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνικότητα, το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο – να απολαμβάνουν του δικαιώματός τους σε μια ποιοτική εκπαίδευση και έναν ανθρώπινο κόσμο. Όλοι μας θα εργαστούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά, που έφθασαν στην χώρα μας από εμπόλεμες ζώνες,  και να τα βοηθήσουμε να πάνε στο σχολείο, να τα κρατήσουμε υγιή, να τα βοηθήσουμε να ανακάμψουν από τα ψυχικά τους τραύματα, να τους συμπαρασταθούμε και να τους δώσουμε την ευκαιρία να παίξουν».

ethnos.gr

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *