Τα 7χρονα στη Βρετανία φοβούνται να πάνε σχολείο -Κατά 88% αυξήθηκε ο εκφοβισμός στο διαδίκτυο

Ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων στη Βρετανία που χρειάζονται συμβουλευτική εξαιτίας εκφοβισμού που δέχονται στο Διαδίκτυο έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 5 έτη, αναφέρει το BBC επικαλούμενο στοιχεία που δημοσιοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των παιδιών NSPCC.

Σε έκθεσή της η οργάνωση αναφέρει ότι παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής σε τουλάχιστον 4.500 παιδιά το περασμένο έτος σε σύγκριση με τα 2.400 το διάστημα 2011-2012. Η αύξηση αυτή είναι της τάξης του 88%.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ο πραγματικός αριθμός των παιδιών και των εφήβων που υποφέρουν από το online bullying πιστεύεται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος. Ορισμένα παιδιά, ακόμα και στην τρυφερή ηλικία των 7 ετών, είπαν στο NSPCC ότι βασανίζονται, κακοποιούνται και φοβούνται να πάνε στο σχολείο.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση, ο Διαδικτυακός εκφοβισμός προκαλεί δυστυχία και ταπείνωση σε χιλιάδες παιδιά. Βέβαια αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά πλέον και σε κάθε χώρα όπου η διείσδυση στο Ίντερνετ είναι μεγάλη.

Η πρόεδρος της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξη του NSPCC Εθερ Ράντζεν δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Ο εκφοβισμός μπορεί να καταστρέψει τις ζωές των νέων ανθρώπων, ειδικά όταν αυτός δεν σταματά πλέον στα προαύλια των σχολείων. Ο κυβερνο-εκφοβισμός μπορεί να τους ακολουθεί ακόμα και στο σπίτι έως ότου φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούν να ξεφύγουν πια», δήλωσε η ίδια.

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη και είναι υψίστης σημασίας οι γονείς και οι δάσκαλοι να παρεμβαίνουν για να τα προστατεύσουν, γιατί όλα αυτά τα χρόνια στη γραμμή υποστήριξης έχουμε μάθει από τα παιδιά που μας καλούν ότι ο εκφοβισμός δεν σταματά από μόνος του και αν δεν μιλούν, χειροτερεύει ακόμα περισσότερο η κατάσταση».

«Τα σχολεία θα πρέπει να παίρνουν πολύ σοβαρά αυτό το πρόβλημα, και πάνω απ’ όλα τα παιδιά θα πρέπει να μαθαίνουν πως είναι καλό να ζητούν βοήθεια».

Πηγή:  Τα 7χρονα στη Βρετανία φοβούνται να πάνε σχολείο -Κατά 88% αυξήθηκε ο εκφοβισμός στο διαδίκτυο | iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *