Το μάθημα για τη Μητέρα Φύση από αστέρες του Χόλυγουντ

 

Η οικολογική σειρά video που έγινε viral έχει τον τίτλο Nature is speaking. Εκτός από την Τζούλια Ρόμπερτς, έχουν δανείσει και άλλοι ηθοποιοί τις φωνές τους, προσωποποιώντας τα στοιχεία της φύσης. Ο Χάρισον Φορντ υποδύεται τον ωκεανό, ο Έντουαρντ Νόρτον τη Γη, ο Ρόμπερτ Ρέντφoρντ το δάσος, η Πενέλοπε Κρούζ το νερό, ο Κέβιν Σπέισι το τροπικό δάσος. Η βραβευμένη εκστρατεία Nature is speaking είναι μέρος της δράσης του οικολογικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Conservation International. Μπορείτε να δείτε όλα τα video εδώ.

Μητέρα Φύση:

«Κάποιοι με αποκαλούν Φύση, κάποιοι άλλοι «μητέρα φύση». Βρίσκομαι εδώ για πάνω από τεσσεράμισι δισεκατομμύρια χρόνια Είκοσι δύο χιλιάδες πεντακόσιες φορές περισσότερο από εσένα Στην πραγματικότητα δεν χρειάζομαι τους ανθρώπους αλλά οι άνθρωποι είναι αυτοί που με χρειάζονται. Ναι, το μέλλον σου εξαρτάται από μένα. Αν ευδοκιμήσω, θα ευδοκιμήσεις. Αν κλονιστώ, θα κλονιστείς και εσύ. Αλλά εγώ βρίσκομαι εδώ για αιώνες. Έχω ταΐσει είδη σπουδαιότερα από εσένα, και έχω αφήσει να λιμοκτονήσουν είδη σπουδαιότερα από εσένα. Οι ωκεανοί μου, το έδαφός μου, τα τρεχούμενα νερά μου, τα δάση μου, Όλα μπορούν είτε να σε βοηθήσουν είτε να σε εγκαταλείψουν. Το πώς επιλέγεις να ζεις καθημερινά αν με σεβαστείς ή αν με αγνοήσεις δεν έχει πραγματικά σημασία για μένα. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι ενέργειές σου θα καθορίσουν τη μοίρα σου όχι τη δική μου. Είμαι η φύση».

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *