Να πως καλύπτουν τα κενά το Υπ Παιδείας και η Δ/νση Αν Αττικής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Επικοινωνία:

6945 597565 (πρόεδρος Δ.Σ.)

sullogos4omarko@hotmail.com

 

Μαρκόπουλο,  14 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Σήμερα Παρασκευή 14-10-2016, πραγματοποιήθηκε καθολική αποχή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου από τα μαθήματα, στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης της συνέλευσης των γονέων της τάξης.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, δηλώσαμε όλοι οι μαθητές, οι γονείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, η Ένωση Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Ανατολικής Αττικής «Κ. Σωτηρίου», την πιο έντονη διαμαρτυρία μας, μετά την ξαφνική και αυθαίρετη απομάκρυνση της δασκάλας της ΣΤ’ τάξης, από την Διεύθυνση Α’ βάθμιας Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, για να καλύψει κενό σε άλλο σχολείο!

Η ενέργεια αυτή διαλύει την κανονική λειτουργία του σχολείου μας καθώς η δασκάλα τοποθετήθηκε κανονικά στην αρχή της σχολικής χρονιάς και ανέλαβε την ΣΤ’ τάξη. Η συγκεκριμένη τάξη μάλιστα, ξεκίνησε χωρίς προβλήματα για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και ενώ πέρυσι άλλαξε δύο (!) φορές δασκάλα! Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, η απόφαση απομάκρυνσης δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση των παιδιών της ευαίσθητης ΣΤ’ τάξης, ενώ παράλληλα διαταράζει το πρόγραμμα όλων των υπολοίπων τάξεων του σχολείου!

Είναι απαράδεκτο να προσπαθούν οι υπεύθυνοι να καλύψουν τα κενά των σχολείων, διαλύοντας την κανονική λειτουργία άλλων σχολείων, αντί να προβούν στις αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Τα παιδιά μας δεν θα πληρώσουν την γενικότερη κρίση και τις περικοπές στα δημόσια αγαθά, όπως αυτό της Παιδείας!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

Η απόφαση της συνέλευσής μας είναι να μην σταματήσουν οι κινητοποιήσεις αν δεν επιστρέψει πίσω η δασκάλα μας. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της 48ωρης αποφασισμένης αποχής από τα μαθήματα (θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα, 17-10-2016).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 17-10-2016, 20:00

Το απόγευμα της Δευτέρας (20:00) ο Σύλλογος Γ.Κ. του σχολείου μας συγκαλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση όλων των γονέων του σχολείου για να εντείνουμε την κινητοποίηση προς όλες τις τάξεις για το δίκαιο αίτημά μας.

Μένη Βαμποράκη 

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 

4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *