Τρεις συλλήψεις προσφύγων για βιασμό φοιτήτριας μέσα στο ΑΠΘ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται, μετά από επιχείρηση σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, ένας Αφγανός και δυο Σύροι πρόσφυγες που κατηγορούνται για το βιασμό νεαρής κοπέλας χθες μέσα στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Και οι τρεις πρόσφυγες είχαν περάσει πρόσφατα από τις δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε η κοπέλα, χθες βράδυ ήταν μαζί με το φίλο της στο ΑΠΘ και ξαφνικά τους πλησίασαν οι τρεις αλλοδαποί άνδρες. Ο ένας ακινητοποίησε και κρατούσε το φίλο της κοπέλαςκαι οι άλλοι δυο την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Το θύμα και ο φίλος της άρχισαν να καλούν σε βοήθεια και μόλις έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί ζήτησαν να παρευρεθεί και κλιμάκιο των εγκληματολογικών ερευνών, καθώς από την περιγραφή της κοπέλας ο ένας από τους δράστες είχε ακουμπήσει το χέρι του σε κάποιο σημείο, στο οποίο άφησε το αποτύπωμα του.

Πράγματι έγινε ταυτοποίηση, καθώς ο πρόσφυγας είχε σημανθεί πρόσφατα σε δομή φιλοξενίας. Μάλιστα η κοπέλα αναγνώρισε τον έναν Σύρο από φωτογραφία που της έδειξαν οι αρχές.

Αργά τη νύχτα έγινε επιχείρηση σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη όπου εντοπίστηκαν οι δράστες κι συνελήφθησαν. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα διέμεναν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, συγκεκριμένα Αλγερινοί, ενώ βρέθηκε και ποσότητα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι συλληφθέντες διαμένουν στην ανοικτή δομή φιλοξενίας στην Softex όπου συνολικά βρίσκονται 1.576 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ το διαμέρισμα όπου εντοπίστηκαν οι δράστες της κακοποίησης της κοπέλας, είχε νοικιαστεί από τον πρόσφυγα που αναγνωρίστηκε από το θύμα ως ο βιαστής της και ταυτοποιήθηκε και το αποτύπωμά του.

cnn.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *