Τις θέσεις της ΝΔ για την παιδεία θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με ομιλία του στη Βουλή αύριο Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις βασικές παρεμβάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Παιδεία, όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει αναφορά σε μια σειρά από αναχρονιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να καταργήσει με ανάλυση συγκεκριμένων ρυθμίσεων.

Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση των βασικών παρεμβάσεων της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της εκπαίδευσης με παράθεση συγκεκριμένων παραδειγμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει εκτενή αναφορά στη δημόσια παιδεία, ενώ από την ομιλία του δεν θα απουσιάσει η ιδιωτική παιδεία και το άρθρο 16.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι «ο κάθε Έλληνας να θέλει και να επιλέγει το καλό δημόσιο σχολείο» και εκεί θα επικεντρωθεί όταν αναλάβει την εξουσία. Η παιδεία, άλλωστε, είναι ένας από τους πιο βασικούς τομείς κάθε χώρας.

Θα αναφερθεί γενικότερα στην παιδεία και θα παραθέσει τις βασικές αξίες της Νέας Δημοκρατίας πάνω σε αυτό τον τομέα που είναι: αριστεία, αξιολόγηση, αξιοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει έμφαση στα πρότυπα σχολεία και την ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς.

Ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεσμευτεί για την επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου για την παιδεία.

Τέλος θα τονίσει την ανάγκη αυτονόμησης των πανεπιστημίων, ώστε κάθε ίδρυμα να λαμβάνει αποφάσεις με βάσεις τις ανάγκες του και όχι σε ένα γενικό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *