«Μόνη χώρα της Ευρώπης με ύφεση η Ελλάδα»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τα προσωρινά στοιχεία των τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ για το Α.Ε.Π.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «η αναθεώρηση της εκτίμησης του Α.Ε.Π. από την ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, και μάλιστα επί το δυσμενέστερο επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία σέρνεται σε ύφεση, και μάλιστα ακόμη πιο βαθιά, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Επιπλέον, η ελληνική οικονομία είναι η μόνη στην Ευρώπη που βρίσκεται σε ύφεση τον τελευταίο χρόνο».

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προσέθεσε ότι «αυτό είναι το οδυνηρό “αποτύπωμα” των εμμονών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Του λανθασμένου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της ανικανότητας και ατολμίας στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, των παλινωδιών και υστερήσεων στην πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, της καθυστερημένης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή πολιτικής στην κατεύθυνση που προτείνει η ΝΔ, με μείωση φόρων και δαπανών, προώθηση αποκρατικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων».

Πηγή: topontiki.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *