“Εγώ δεν συνωστίζομαι”! Φραγμός Αρβανιτόπουλου στις απαιτήσεις Κουβέλη για ρεπουσοποίηση της παιδείας!

Να και η πρώτη καλή είδηση του νέου σχήματος. Ίσως ο μόνος πετυχημένος υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απέδειξε ότι υπάρχουν αξίες ισχυρότερες από την καρέκλα.

Έτσι, παρά το πανίσχυρο υπουργείο που του προσεφέρθει, ο Πειραιώτης υπουργός έβαλε επί τάπητος την παραίτηση του όταν ενημερώθηκε πως η ΔΗΜΑΡ έθετε όρους στους  τομείς ευθύνης του. Ποιοί ήταν αυτοί οι όροι;

Μα η επιστροφή των εφιαλτικών μεθοδεύσεων αφελληνισμού, τις οποίες ο ίδιος είχε ξεριζώσει ως αναπληρωτής υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου βάζοντας τέλος και με την βούλα, στο προκλητικό βιβλίο ιστορίας της κυρίας Ρεπούση.

Ο Αρβανιτόπουλος, στενός συνεργάτης και του Κώστα Καραμανλή, έσπασε το “πακέτο” απαιτήσεων σε δικαιοσύνη και παιδεία, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση αφού τέτοια αντίδραση δεν υπήρξε για κανένα άλλο υπουργείο. Εντέλει τα κατάφερε, δείχνοντας πραγματικά τι σημαίνει “αποφασιστική διαπραγμάτευση”, επιβάλλοντας ως αναπληρωτή τον Κώστα Τζαβάρα για τον οποίον επίσης είχε ασκήσει βέτο ο Κουβέλης (για το υπουργείο δικαιοσύνης)! Εξαιρετικό δίδυμο, σε ένα υπουργείο ύψιστης Εθνικής σημασίας.

 

 

http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=638145

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *