ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Να ανακληθεί η μαζική αποβολή μαθητών του Κιλκίς

Το απαράδεκτο γεγονός να τιμωρηθούν με ημερήσια αποβολή 68 μαθητές του 2ου Λυκείου Κιλκίς, επειδή συμμετείχαν στο συλλαλητήριο φορέων ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης. Καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να πάρει θέση ενάντια στην απόφαση αυτή και απαιτεί να ανακληθούν άμεσα οι αποβολές από τους μαθητές που «με την ενέργειά τους τίμησαν και την ιδιότητά τους και το σχολείο τους», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, τονίζει: «Η απόπειρα ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ συναντάει έντονες αντιδράσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή του Κιλκίς.

Θα περίμενε κανείς ότι η ενέργεια των μαθητών – δείγμα ευαισθησίας και απόφασης για μαζική, κοινωνική δράση και μάλιστα για ένα ζήτημα που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, και το οποίο αφορά και το δικό τους μέλλον – θα τύγχανε της αντίστοιχης επιβράβευσης πρώτα απ’ όλους από το σχολείο τους.

Δυστυχώς, η διεύθυνση του Λυκείου επιλέγοντας τον αυταρχισμό σε ρόλο διαπαιδαγωγητή, προχώρησε σε τιμωρία(!) των μαθητών με ημερήσια αποβολή. Η ενέργεια αυτή, εκτός από άδικη και παράλογη, ταυτίζεται με την αντίληψη που θέλει το σχολείο “ανοιχτό” για τους χορηγούς και τις επιχειρήσεις αλλά όχι και για τους λαϊκούς κοινωνικούς αγώνες.

Οι νέοι δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούν “να μπουν στον τάφο” που τους ετοιμάζει το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Θα αγωνίζονται πάντα για ένα καλύτερο αύριο. Για το μέλλον του κόσμου που είναι ο δικός τους κόσμος.

Κι οι οργανωμένοι φορείς του κινήματος, τα σωματεία, οι σύλλογοι κι οι ενώσεις γονέων, το ΠΑΜΕ, είναι δίπλα στα παιδιά που “δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό”. Αυτά τα παιδιά που δεν είναι μόνα όταν αγωνίζονται, αφού έχουν δίπλα τους αγωνιστές καθηγητές τους, τους αγωνιστές γονείς τους, τους αγωνιστές που σε κάθε δύσκολο βήμα τους κερδίζουν μιαν οργιά ουρανό για να τον δώσουν σε αυτά τα παιδιά. Τα παιδιά που δεν πρέπει να μάθουν να συμβιβάζονται, να υποκύπτουν, να προσκυνούν.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ θα είμαστε πάντα δίπλα τους. Στο σχολείο, στη διδασκαλία της αλήθειας και της επιστήμης, στη διαπαιδαγώγηση στα ιδανικά του αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και στο πεζοδρόμιο της διαδήλωσης».

edupame

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *