ΨΗΦΙΣΜΑ συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της εκτυπωτικής 3 Ε

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους   της  εκτυπωτικής 3 Ε, εταιρείας  εκτύπωσης εντύπων και σχολικών βιβλίων. Η εν λόγω εταιρεία έχει αναλάβει την εκτύπωση 35 τίτλων βιβλίων δημοτικού και γυμνασίου. Από αυτούς τους τίτλους δεν έχει παραδώσει τους 13, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην τα έχουν στα χέρια τους.

Ο εργοδότης της  συγκεκριμένης επιχείρησης (Αναστάσιος Γιαννακόπουλος), χρησιμοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν τα τελευταία δύο  χρόνια οι κυβερνήσεις και εφαρμόζοντας πλήρως τις επιταγές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για απολύσεις, μειώσεις μισθών, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, εργασία εκ περιτροπής,  άφησε τους εργαζόμενους απλήρωτους 6 μήνες και  προχώρησε σε εκβιαστικές απολύσεις.  Όταν οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν την ακύρωση των απολύσεων και την καταβολή των δεδουλευμένων, εκείνος έκλεισε το εργοστάσιο, έκοψε το ρεύμα κι εξαφανίστηκε.

Προηγουμένως,  φρόντισε να εκχωρήσει το ποσόν των 600.000  ευρώ που χρωστάει ο οργανισμός σχολικών βιβλίων  στην επιχείρηση, στους εμπόρους χάρτου.

Ο εργοδότης  δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για τα χρέη του απέναντι στους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και ένα μήνα κλεισμένοι στο εργοστάσιο, περιφρουρώντας τα δικαιώματά τους.   Οι εργαζόμενοι  έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και έχουν κινήσει ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εργοδοτική επίθεση,  ενώ περιφρουρούν σε 24ωρη βάρδια το εργοστάσιο. Πέρασαν τις γιορτές των Χριστουγέννων  εκεί, ενώ δεν έχουν πληρωθεί για 6 μήνες και δεν τους έχει καταβληθεί το δώρο.

Από την άλλη μεριά, ο οργανισμός σχολικών βιβλίων και το Υπουργείο Παιδείας  δείχνουν  να μην τους αφορά το γεγονός ότι αυτά τα βιβλία θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη στα σχολεία. Το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορούν για τη μη έγκυρη παράδοση  των βιβλίων αλλά αφήνουν και τον εργοδότη ασύδοτο με αποτέλεσμα και τα βιβλία να μην εκτυπώνει και να στρέφεται εναντίον των εργαζομένων. Να επισημάνουμε ότι οι 13 τίτλοι σχολικών βιβλίων δημοτικού και γυμνασίου που περιμένουν να τυπωθούν ή να βιβλιοδετηθούν στο κτίριο της 3 Ε  αφορούν όλους τους μαθητές της χώρας. Όσο η επιχείρηση παραμένει κλειστή, με ευθύνη του εργοδότη, αυτά τα βιβλία δεν θα φτάσουν σε κανένα σχολείο. 

Δηλώνουμε  την  συμπαράστασή μας και κυρίως την ταξική μας αλληλεγγύη απέναντι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της 3 Ε.

Απαιτούμε με κοινό αγώνα:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

Την ολοκλήρωση της εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων

Να μην προχωρήσει σε κλείσιμο της εταιρείας  και την απόλυση των εργαζομένων.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Από τη Δ.Ο.Ε.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *