Στέφανος Μάνος : “Δεν είναι λογικό να υπάρχουν τέσσερις φορές περισσότεροι δάσκαλοι από ότι ισχύει σε άλλες αναπτυγμένες χώρες”

 

Σχόλιο greekteachers : Άντε τώρα να πείσεις τον νεοφιλελεύθερο πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ πως η μορφολογία της Ελλάδας έχει νησάκια και ορεινά χωριά και πως το ελληνικό κράτος οφείλει να μορφώσει και αυτά τα παιδιά.Σας προκαλούμε κύριε Μάνο.Μπείτε μια μέρα σε ένα ελληνικό σχολείο να δείτε τι έργο προσφέρουν οι Έλληνες Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί και κάτω από ποιες συνθήκες.

 

 

Αν δεν παρθούν τα αναγκαία μέτρα, η καταστροφή θα είναι πολύ κοντά, μπορεί να έρθει σε δυο τρεις η τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε μιλώντας στο Δημήτρη Βενιέρη  και στην εκπομπή μια και καλή του fm 102 ο…. πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ κ Στέφανος Μάνος.

Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι απολύσεις. Θα πρέπει να απολυθούν 400.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, για να υπάρξει αποτέλεσμα. Η εργασιακή εφεδρεία, όπως την αποφάσισε η κυβέρνηση θα αποδειχθεί ατελέσφορη, καθώς πρόκειται περισσότερο για πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και πρόωρης συνταξιοδότησης και όχι για πρόγραμμα περιορισμού δαπανών του δημοσίου. Σε σχετική ερώτηση ο κ Μάνος ξεκαθάρισε πως οι απολυμένοι θα πρέπει για κάποιο εύλογο διάστημα να αμείβονται, μέχρι να βρουν εναλλακτική λύση.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις των απολύσεων , ο κ Μάνος υποστηρίζει ότι τελικώς οι φόβοι θα αποδειχθούν λαθεμένοι, καθώς από την απόλυση κάθε υπεράριθμου του δημόσιου τομέα θα απαλλαγεί από υπερβολικά οικονομικά βάρη ο ιδιωτικός τομέας και θα γίνουν επενδύσεις.

Δεν είναι λογικό να υπάρχουν τέσσερις φορές περισσότεροι δάσκαλοι από ότι ισχύει σε άλλες αναπτυγμένες χώρες, ή τρεις φορές περισσότεροι γιατροί από όσους χρειάζεται το εθνικό σύστημα υγείας και να πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες συμπλήρωσε και πρότεινε τη δραστική μείωση των δαπανών ώστε να μην προκύψει το μοιραίο για την ελληνική οικονομία και ζήσουμε ημέρες της δεκαετίας του 40

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *